Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slobodna Hrvatska:

'Glavnog državnog odvjetnika treba birati na izborima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Slobodna Hrvatska" zalaže se za promjenu sustava imenovanja glavnog državnog odvjetnika.

Iz "Slobodne Hrvatske" u petak su ispred sjedišta Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci ukazali na nužnost promjene sustava imenovanja glavnog državnog odvjetnika te ustvrdili da je postojeći sustav, zbog potvrđivanja GDO u Saboru, pod utjecajem političkih stranaka.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Europski parlament Izbori za EP Još nema nijedne kandidacijske liste, podnose se do utorka u ponoć

Prvi na listi koalicije Slobodna Hrvatska, Nezavisna lista Stipe Petrine, Pokreta zajedno i ORaH-a za 8. izbornu jedinicu Antonio Dražović istaknuo je da je Državno odvjetništvo RH propustilo pokrenuti postupke zbog niza višemilijunskih pljački tijekom privatizacije i pretvorbe te kroz Inu i druga državna poduzeća. "Na taj način DORH ostavlja sliku zaštitnika krupnog kapitala i građani ne mogu imati povjerenje u takav pravosudni sustav", ustvrdio je.

Dražović ističe kako bi se glavni državni odvjetnik trebao birati ili na općim izborima ili izravno unutar pravosudnog sustava, bez utjecaja političkih stranaka.

"Sloboda Hrvatska" ujedno je zatražila da Županijska državna odvjetnica u Rijeci Vanja Marušić, ali i ostali ŽDO u Hrvatskoj, podnesu ostavke zbog pogrešnog načina vođenja postupaka te ovisnosti o glavnom državnom odvjetniku, izabranom na, kako ocjenjuju, neprihvatljiv način.

Svi ŽDO bi trebali ići na reizbor, prema novom sustavu oslobođenom od političkog utjecaja, smatraju iz "Slobodne Hrvatske". (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene