Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umreženo stanovništvo ne smije se promatrati samo kao potrošače, već kao izvor inovacija i informacija koje mogu postati osnova jačanja gospodarstva, jedan je od zaključaka jučerašnjeg stola Euforije.


'Internet nije hijerarhijski strukturiran te stoga i ima inovativan potencijal', smatra Ivan Marić, ravnatelj Sveučilišnog računskog centra (SRCE).

>> Od 1.srpnja nove osobne iskaznice s elektoničkim čipom

Vezani članci Slika nije dostupna Vlada izračunala kako uštedjeti 24 milijuna kuna godišnje Slika nije dostupna VIDEO Nemojte se iznenaditi kada ugledate ovo policijsko vozilo...

Pomoćnik ministra Uprave za eHrvatsku Darko Parić ponovio je planove o objedinjavanju optičke infrastrukture koja je u vlasništvu javnih poduzeća. Radi se o 8500 kilometara svjetlovodnog kabela kojim će upravljati državna tvrtka Odašiljači i veze.

Najavio je i aplikaciju e-građanin koja bi trebala zaživjeti do kraja godine, a građanima će olakšati komunikaciju s tijelima državne uprave.Sljedeće godine trebalo bi biti riješeno i pitanje e-osobne iskaznice, najavio je Parić. Informatizacija javne uprave uvelike će olakšati svakodnevnu borbu s administracijom i birokracijom. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook