Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umrežavanje

Sljedeće godine ćemo dobiti i e-iskaznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umreženo stanovništvo ne smije se promatrati samo kao potrošače, već kao izvor inovacija i informacija koje mogu postati osnova jačanja gospodarstva, jedan je od zaključaka jučerašnjeg stola Euforije.

'Internet nije hijerarhijski strukturiran te stoga i ima inovativan potencijal', smatra Ivan Marić, ravnatelj Sveučilišnog računskog centra (SRCE).

Pročitajte i ovo Grčka policija - 1 Napeto stanje Grci prosvjeduju zbog novih osobnih iskaznica, premijer na rubu živaca! "Pratit će nas, kontrolirati um" Slika nije dostupna PREUZIMANJE DOKUMENATA Zagrebačka policija objavila važnu obavijest za sve koji čekaju osobne iskaznice i putovnice

>> Od 1.srpnja nove osobne iskaznice s elektoničkim čipom

Pomoćnik ministra Uprave za eHrvatsku Darko Parić ponovio je planove o objedinjavanju optičke infrastrukture koja je u vlasništvu javnih poduzeća. Radi se o 8500 kilometara svjetlovodnog kabela kojim će upravljati državna tvrtka Odašiljači i veze.

Najavio je i aplikaciju e-građanin koja bi trebala zaživjeti do kraja godine, a građanima će olakšati komunikaciju s tijelima državne uprave.Sljedeće godine trebalo bi biti riješeno i pitanje e-osobne iskaznice, najavio je Parić. Informatizacija javne uprave uvelike će olakšati svakodnevnu borbu s administracijom i birokracijom. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene