Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravično zlostavljanje

Slavonski Brod: Socijalne radnice za propuste još uvijek nisu dobile otkaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri djelatnice slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb koje se dovode u vezu sa stravičnim slučajem zlostavljanja djece, unatoč najavama još uvijek nisu dobile otkaz, što ministrica Milanka Opačić smatra 'sramotnim'.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić potvrdila je danas da su četiri socijalne radnice u Slavonskom Brodu, koje se dovode u vezu sa stravičnim slučajem zlostavljanja djece, još uvijek zaposlene u tamošnjem Centru za socijalnu skrb.

Pročitajte i ovo Roditelji i dijete Jedna u nizu mjera Ured za demografiju pokreće kampanju ravnopravnog roditeljstva: "Treba potaknuti i poslodavce poreznim olakšicama" Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo

Opačić kaže da otkaz nisu dobile zbog greške Upravnog vijeća Centra te da je to sramotno.

>> Slavonski Brod: Zbog propusta kazneno prijavljene četiri socijalne radnice

Prije nekoliko je mjeseci objavljeno da je socijalnim radnicama otkazan ugovor o radu, no na kraju su vraćene na posao. Protiv njih je podnesena prijava za kazneno djelo 'neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta'.

Tromjesečna beba dovezena je mrtva u jutarnjim satima 27. prosinca prošle godine u slavonskobrodsku Opću bolnicu. Nakon što je u bolnicu došao otac djevojčice i, prema izjavama bolničkog osoblja, radio probleme, pozvana je policija koja ga je privela. Policija je u podstanarskom stanu, gdje je ta obitelj živjela, zatekla 2,5-godišnju zlostavljanu i pothranjenu djevojčicu, koja je prevezena na Odjel pedijatrije. Treće dijete, koje je također živjelo u istom domaćinstvu, smješteno je kod udomitelja.

Spomenute su socijalne radnice navodno imale informacije o uvjetima u kojima su zlostavljana djeca živjela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene