Brojni radnici radnici riječkog Trećeg maja namirnice za uskrsni ručak dobili su - zahvaljujući donacijama.

Galerija


Skroman uskrsni stol za trećemajca Nediljka. Uz dvadeset sedam godina rada - Uskrs danas dočekuje na rubu siromaštva.

Vezani članci Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Oduševljenje zbog novog partnera brzo je splasnulo kad su shvatili da plaća i dalje nema Kanađani otkazali brodove (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novi problemi Uljanika i 3. maja: Štetu od 100 milijuna eura otkazanih narudžbi platit će porezni obveznici

''Da nije bona od 3. maja, da nije bilo Caritasa i Crvenog križa teško, plaće nema 5,6,7 mjeseci, ljudi se snalaze kako znaju i umiju. Čak je Caritas i režije neke platio'', kaže Nediljko.

Obitelj Ćupković bez prihoda je pola godine jer u riječkom brodogradilištu rade i Dalibor i supruga. Suznih očiju prisjeća se prošlih blagdana: ''Bilo je šunke, kolača. Danas pripremamo skromno dvije vrste kolača, ručak financira mirovima mog tasta i od njega ćemo sutra imati taj blagdanski ručak.''

Svaki je dan novi izazov. Šetnja prirodom Borisa odmiče od svakodnevnih briga, ubere se i koja šparoga za vedriji blagdanski stol.

''Od supružnika svojih pokušavamo premjestiti kune iz lijeve ruke u desnu ruku i na taj način nekako uspjevamo'', kaže Boris.

Na suprugu se oslanja i Predrag. Hrana za blagdanski ručak ipak se priprema. Stol će biti skroman kao i život posljednjih mjeseci.

''Teško je, normalno, trebate plaćati režije, trebate plaćati sve. Znate da ništa nije besplatno gdje god dođete, sve se plaća. Kraj s krajem nekako probijamo, nadamo se da će i to možda proći'', rekao je Predrag Knežević, radnik 3. maja.

Nade je svakim danom sve manje, a sve je više škverana koji preživljavaju zahvaljujući humanitarnim donacijama.

Još jedna u nizu humanitarnih akcija odvija se u subotu. Riječ je o velikom koncertu Nene Belana i još nekih glazbenika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr