Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednje zasjedanje Vlade prije izbora

Milanović ministrima: 'Radili ste dobro, ja jedva dobro i to je dovoljno za novi mandat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dnevnom redu posljednje sjednice Vlade prije izbora Strategija za suzbijanje pogrešaka, zlouporabe i korupcije na području socijalne zaštite za razdoblje od 2015. do 2020.

'Radili ste za dobrobit svoje zemlje, svoje domovine, najbolje što ste mogli, a to najbolje je objektivno - dobro. Vidjet ćemo što nosi narod, spremni smo za još jednu provjeru povjerenja i još jednom koristim ovu priliku da vam se svima, pa i nekima koji više nisu ovdje, zahvalim. Radili su svi dobro, neki bolje, neki samo dobro, ja recimo, jedva dobro ali to je dovoljno, dovoljno za još jedan mandat', kazao je premijer Zoran Milanović na početku zasjedanja posljednje sjednice Vlade prije parlamentarnih izbora.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću?

Dodao je kako su, kao ministri, posljednje četiri godine, radili najbolje što su mogli i da je zadovoljan onime što su postigli.

Vlada je odlučila da se božićnice za umirovljenike izuzimaju od ovrhe. Isplata će krenuti 18. prosinca, a trajat će do 25 prosinca.

Također je odobreno oko 10,7 milijuna kuna za podmirivanje troškova za zbrinjavanje migranata. Vlada je odlučila da će iz proračunske zalihe na račun MUP-a biti uplaćeno 5,995 milijuna kuna, Ravnateljstvu za robne zalihe 438.500 kuna, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje 1,358 milijuna kuna te Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, za financiranje javnih radova za podršku migrantima, 2,993 milijuna kuna.

 

 

 

Na koncu sjednice, ministrica Vesna Pusić pohvalila je Vladu na odličnom radu i uspjehu te, kao dokaz tome, pokazala nagradu za prvo mjesto među europskim zemljama. Nagradu koju je vlada dobila za projekt e-Građani na Globalnom summitu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Mexico Cityju, na temu "Otvorena vlast za unapređenje javnih usluga".

 

 

'Ovo nije Državni zavod za statistiku, ovo su brojke UN-a, da ne bi netko došao u napast da kaže da mi na bilo koji način utječemo na statistiku. O ovome nisu odlučivali naši ljudi, ovo je međunarodni panel, Obamina inicijativa. Ovo je dokaz vašeg rada, malo smo bolji nego što smo bili i to vide i drugi', kazao je Milanović za zaključio posljednju sjednicu Vlade prije novih parlamentarnih izbora.

 

 

 

 

Dnevni red

Vlada premijera Zorana Milanovića je na sjednici u četvrtak, posljednjoj prije parlamentarnih izbora, odlučila izdvojiti još gotovo 11 milijuna kuna za podmirenje troškova zbrinjavanja migranata.

Prema toj odluci, Ministarstvu unutarnjih poslova iz proračunske će se zalihe isplatiti gotovo 6 milijuna kuna, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje gotovo 3 milijuna, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje 1,4 milijuna kuna, a Robnim zalihama 440 tisuća kuna.

Uredu zastupnice RH pred Europskim sudom za ljudska prava iz proračunske će se zalihe isplatiti 37,8 tisuća eura za troškove postupka u dva predmeta koji se pred tim sudom vode protiv Republike Hrvatske.

Izmjenom ranije odluke Vlade o isplati tzv. božićnice za umirovljenike, omogućeno je, pak, da se osobama koje su otvorile zaštićene račune, zbog blokade njihovih 'običnih' računa, taj iznos uplati na zaštićene račune, odnosno da ne može biti predmetom ovrhe.

Odobren je i aneks ugovora između države i HRT-a, kojim se, uz ostalo, omogućava osnivanje novog radijskog kanala Radija Sjever, dostupnog u Varaždinskoj, Međimurskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, te formiranja HRT centara Knin i Šibenik, u kojem će se izgraditi i TV studio.

Vlada je prihvatila odluku o donošenju Strategije za suzbijanje pogrešaka, zlouporabe i korupcije na području socijalne zaštite za razdoblje od 2015. do 2020., kao i uredbu o uvjetima, načinu i postupku raspolaganja tražbinama s naslova poreznog duga u predstečajnom i stečajnom postupku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene