Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na dnevnom redu sjednice Vlade bilo je više godišnjih izvještaja za prošlu godinu, a premijer je na početku dao pregled stanja i aktivnosti na poplavljenom području.


Premijer Zoran Milanović na početku današnje sjednice Vlade dao je kratki pregled stanja i aktivnosti na poplavljnom području istočne Slavonije te poručio da će biti napravljeno sve kako bi se stanje normaliziralo.

Vezani članci 70. sjednica Vlade - 2 Plenković: ''Pokrećemo reviziju odluke za Inu, na sudu su dokazane koruptivne radnje. Smatramo da zato ugovori ne mogu opstati'' Andrej Plenković Premijer o novom soju korone: ''Omikron se širi brže od delte, to je zabrinjavajuće'' Beroš otkrio kada u Hrvatsku stiže novo cjepivo

Milanović je kazao kako je prodor vode zaustavljen te se ona povlaći s poplavljenih mjesta.

'Uspostavljena je sigurnosna zona, građani sa službama čiste poplavljena sela, HEP vraća struju, vatrogasci saniraju teren, vrši se zaprašivanje protiv komaraca, uklanjanje uginulih životinja te slijedi isušivanje, čišćenje i priprema za sanaciju', rekao je.

Dodaje da je osiguran smještaj za sve one koji morajuć čekati povratak u svoje kuće.

Nitko nije gladan i žedan i nema novih žrtava poslije proboja nasipa kod Rajevog sela, niti pojave bolesti, navodi premijer.

Zajamčena je potpuna sigurnost imovine i u zadnjih 14 dana od pucanja nasipa napravilo se dosta u Rajevom selu, a bit će i dovršeno kako je Vlada i obećala stradalnicima, naglasio je.

'Čvrsto ćemo se toga držati i do toga nam je jako stalo. Osobno ću ovih dana obići to područje i zahvaljujem svim žurnim službama, lokalnim vlastima i građanima, prije svega njima, koji pomažu u ospostavi normalizacije u ovoj katastrofi koja nas je zadesila', zaključio je premijer Milanović.

Predočili godišnje izvještaje za prošlu godinu

Na dnevnom redu sjednice Vlade bilo je više godišnjih izvještaja za prošlu godinu.

Među godišnjim izvještajima za prošlu godinu bili su oni o izvršenju proračuna, primjeni fiskalnih pravila, stanju javnih projekata financiranih zajmovima i darovnicama Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Europske investicijske banke (EIB) te zajmovima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB).

Hrvatska od europske investicijske banke dobila 800 milijuna eura kredita

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada, prema najavi ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, raspravlja o potencijalnim kandidatima za predsjednika i člana Uprave HBOR-a, budući da mandat ističe sadašnjem predsjedniku Antonu Kovačevu te članu Uprave Mladenu Koberu.

Nova uprava HBOR-a bit će imenovana u petak, 30. svibnja, kada će se održati i sjednica Nadzornog odbora (NO) te banke, najavio je Maras koji je i član NO-a HBOR-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju