Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žinićeve nekretnine

Sisačko-moslavački župan trebao je već biti deložiran iz stana, no sve je stopirano. Iz Ministarstva hrvatskih branitelja sve demantiraju

Aktualno Galerija Tomo Medved i Ivo Žinić Tomo Medved i Ivo Žinić Foto: DNEVNIK.hr Hoće li Ivu Žinića deložirati? - 2 Hoće li Ivu Žinića deložirati? - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hoće li Ivu Žinića deložirati? - 1 Hoće li Ivu Žinića deložirati? - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hoće li Ivu Žinića deložirati? - 3 Hoće li Ivu Žinića deložirati? - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Hoće li Ivu Žinića deložirati? - 4 Galerija 1/6 >>
Nekretnine sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića ponovno su u fokusu javnosti.

Novi obrat u slučaju sisačko moslovačkog župana, ministarstva branitelja i županovih nekretnina. Iako je ministarstvo još prije nekoliko tjedana isticalo kako godinama Žinića pokušava iseliti iz stana u kojem zapravo nema pravo biti, sada je otkriveno kako mu je u ostanku u nekretnini zapravo pomoglo.

U dva su navrata, otkriva Telegram, 2019. i 2020. godine od državnog odvjetništva tražili zastoj postupka i time omogćili da i dalje bude u posjedu stana.

Ministarstvo branitelja Žinića od 2013. godine pokušava iseliti jer je utvrdilo da u stanu na Borovju boravi bespravno. Presuda da mora iseliti donesena je 2016. godina. Žalio se i presuda je ukinuta pa 2018. predaje zahtjev za kupnju tog stana. To je povod, kažu iz ministarstva, zahtjevu za zastojem.

''Zastoj postupka iseljenja pred Općinskim sudom u Zagrebu, u slučaju Žinić predložen je isključivo iz razloga jer u upravnom postupku o njegovom zahtjevu nije odlučeno zbog kompletiranja spisa i poteškoća u primjeni odredbe članka 98. Zakona.

Ministarstvo hrvatskih branitelja ni u jednom trenutku nije 'stopiralo' iseljenje Ive Žinića, niti predložilo obustavu postupka, niti povlačenje tužbe zbog njegovog iseljenja iz stana'', odgovorili su iz Ministarstva.

''Sve sam rekao''

Odbacuju insinuacije da su pogodovali Žiniću i dodaju kako zastoj postupka ne znači da bi pri okončanju upravnog postupka Žinić ostvario pravo na kupnju predmetnog stana. No dok se sve ne okonča Žinić je i dalje u stanu.

Premijer Andrej Plenković kaže da je tema o Žiniću apsolvirana, a sam župan poručuje: ''Ja sam, što se tiče nekretnina, rekao sve prije mjesec dana. Nemam ništa za dodati, dakle postupci su u tijeku, kakvi budu. Evo, ja sam spreman na sve, dakle što se dogovori i što bude riješeno, po tome postupiti''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naveo puno manju vrijednost A ima najmanje 300 kvadrata: Za Žinićevog zamjenika Rosavca luksuzna kuća u vinogradu je samo - klijet

Pročitajte i ovo Župan Ivo Žinić Aferama nikad kraja Žinić već 26 godina koristi i državni stan, Ministarstvo ga već sedam godina pokušava iseliti

Stan u Zagrebu nije jedina Žinićeva sumnjiva nekretnina. Podsjetimo, Ivo Žinić kao branitelj je na korištenje dobio kuću u državnom vlasništvu u Glini. U njoj živi besplatno.

Prije nekoliko godina naslijedio je dio imanja i to zatajio, a Zakon propisuje da državni stan ili kuću ne može koristiti onaj tko ima vlastitu. Oporba je ministra branitelja Tomu Medveda već pitala o Žinićevim nekretninama - bez odgovora. Zbog svega već stižu zahtjevi za njegovom smjenom.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene