Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neobični savjeti

Ravnatelj škole koja je uklonila sporne preporuke za roditelje: "Cura se malo nespretno izrazila"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastava je počela prije tjedan dana, a neke škole su već prešle na model C, što znači da je nastava u potpunosti online. Škole koje pak imaju nastavu uživo imaju druge probleme - kako učenike, pogotovo nižih razreda, uvjeriti da se pridržavaju epidemioloških mjera. OŠ iz Sinja objavila je pa brže-bolje uklonila u najmanju ruke neobične preporuke.

Osnovna škola fra Pavla Vučkovića u Sinju na službenim stranicama je objavila upute psihologinje za prilagodbu učenika novim uvjetima u školi u kojima je, između ostalog, pisalo kako bi roditelji trebali djeci govoriti da su ona djeca koja nose maske bolja od drugih.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Učenici u razredu, ilustracija UPUTE HZJZ-A Kako će djeca sutra u školu i u kojim slučajevima će morati nositi maske?

U savjetima se tako predlaže da se istakne "kako su djeca koja nose maske bolja od drugih koja ih ne nose (igranje na osjećaj superiornosti)"

"Neka objasne da je u redu ako je ispod maske malo vruće ili se znoje (znoje se i ispod odjeće, ali je ipak nose)", pisalo je u uputama koje su u međuvremenu uklonjene sa stranica škole.

DNEVNIK.hr je pokušao kontaktirati ured ravnatelja za komentar, ali odgovor još nismo dobili, naime e-mail adresa navedena na stranicama škole nije funkcionalna kao ni telefoni navedeni u kontaktima. Na broj telefona u uredu ravnatelja javila se gospođa koja nas je uputila na drugi broj telefona koji pak ne radi.

Objavu je zato komentirao Mostovac Miro Bulj.On je na Facebooku napisao: "Nije dosta što tjeraju djecu da nose maske na nastavi iako ta ista djeca za odmorom dijele marende, a nakon škole se igraju ne poštujući nikakve epidemiološke mjere jer su samo djeca. U mom Sinju još i savjetuju roditeljima da djeci usađuju osjećaj superiornosti i nadmoći prema onoj djeci koja ne nose maske. Pustite djecu na miru, ionako su istraumatizirana!".

 

SULUDI PEDAGOŠKI SAVJETI U MOM SINJU Nije dosta što tjeraju djecu da nose maske na nastavi iako ta ista djeca za...

Posted by Miro Bulj on Sunday, 13 September 2020

Ravnatelj: "Cura se nespretno izrazila"

"Nije to nešto što smo mi smislili. Preporuka je našeg ministarstva i Vlade da se nose maske. Nisu ni oni to izmislili. To je preporuka čitave zemaljske kugle", kaže ravnatelj škole Nikola Vučković.

"To je vjerojatno iz konteksta izvučeno. Cura se možda malo nespretno izrazila. Ići će nova obavijest", rekao je ravnatelj za portal Srednja.hr. Dodao je kako su škola nulte tolerancije na nasilje i da djecu uče solidarnosti i jednakosti.

"Želim da se ova korona što prije završi. Međutim, bit će još nepogoda: potresa, poplava i zaraza. Moramo naučiti djecu da se znaju snaći u svim trenucima", rekao je ravnatelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene