Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Siniša Hajdaš Dončić nije uspio smijeniti direktoricu Zračne luke Zadar Katicu Pupić Bakrač.


Dončić nije uspio smijeniti direktoricu Zračne luke Zadar Katicu Pupić Bakrač kojoj je zamjerio uzimanje nagradnog bonusa od 195.000 kuna, jer su Skupštinu bojkotirali i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i župan Stipe Zrilić.

Na Skupštini se nije pojavio ni načelnik Zemunika, pa nije bilo dovoljno glasova za smjenu, po ranijim Hajdaš Dončićevim riječima najuspješnije direktorice. Zadarska Zračna luka i ove je godine bilježila rekordne brojke putnik i letova.

>> Ministar otkrio zašto neće biti gradnje novih kilometara autocesta

'Skupštinu je sazvao ministar kao zakonski zastupnik Republike Hrvatske (55 posto udjela) u Skupštini tog društva. Na poziv za Skupštinu nisu se odazvali predstavnici članova društva i to Zadarske županije s 20 posto udjela, Grada Zadra s 20 posto udjela i Općine Zemunik Donji s 5 posto udjela. Budući da na Skupštini društva nisu bili prisutni članovi društva koji predstavljaju najmanje 70 posto temeljnog kapitala društva, Skupština nije bila ovlaštena donositi odluke.
Stoga je, sukladno proceduri propisanoj Društvenim ugovorom Zračne luke Zadar d.o.o. Skupština odgođena za 4. studenoga 2013. kada će, uz jednaki dnevni red, biti ovlaštena na valjano donošenje odluka bez obzira na visinu zastupljenog kapitala na Skupštini', istaknuli su iz ministarstva prometa. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Policija, ilustracija Masovna tučnjava u Zadru: Jedan muškarac prevezen u bolnicu. Svjedoci tvrde da je uboden nožem Slika nije dostupna Direktorica zračne luke Zadar: Nije nemoralno što sam sebi isplatila bonus