Sindikat novinara Hrvatske i HND nakon optužbi novinarki za spolno uznemiravanja na javnoj televiziji, a o kojima je pisao tjednik Nacional, traže da iste istraži neovisno tijelo.


Stranka MOŽEMO, pak, pozvala je da se o javnoj televiziji raspravlja u Saboru.

Vezani članci HND Oštra reakcija HND-a: "Premijerova izjava još je jedan u nizu neprimjerenih ispada najmoćnijeg političara u Hrvatskoj prema novinarima" Hrvoje Zovko Oglasio se HND: "Indexov pop-up nije govor mržnje, nego satirična kritika vlasti koju političari najmoćnije stranke trebaju biti u stanju otrpjeti"

"Tražimo da se ozbiljno pristupi nasilju, da se ozbiljno pristupi, jer je postalo, danas imamo pandemiju nasilja nad ženama, pandemiju seksualnoga nasilja nad ženama i, nažalost, čini se da nikoga ne zanima možemo li naći cjepivo protiv takve pandemije", kazala je potpredsjednica Nove ljevice Rada Borić.

"HND daje nedvosmislenu i punu podršku kolegicama s HRT-a, kao i ostalima koje trpe zlostavljanje u medijima u Hrvatskoj. Sve pozivam da nam se obrate, uz zajamčenu anonimnost", rekao je potpredsjenik HND-a Goran Gazdek.

Upit o tome što je učinjeno po pitanju optužbi poslan je javnoj televiziji s koje su odgovorili da su poduzeli sve potrebne radnje sukladno zakonskim propisima i svojim općim aktima.

Upit o tome što je učinjeno po pitanju optužbi poslali smo na javnu televiziju s koje su nam odgovorili da su poduzeli sve potrebne radnje sukladno zakonskim propisima i svojim općim aktima.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr