Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže raspravu u Saboru

Novinari traže istragu spolnog uznemiravanja na javnoj televiziji, pridružila im se i oporba: "Danas imamo pandemiju nasilja nad ženama"

Sindikat novinara Hrvatske i HND nakon optužbi novinarki za spolno uznemiravanja na javnoj televiziji, a o kojima je pisao tjednik Nacional, traže da iste istraži neovisno tijelo.

Stranka MOŽEMO, pak, pozvala je da se o javnoj televiziji raspravlja u Saboru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija" Državno odvjetništvo u Splitu Uvjetne kazne Šokantna presuda za spolno uznemiravanje djece: Uložili žalbu nakon pisanja medija

"Tražimo da se ozbiljno pristupi nasilju, da se ozbiljno pristupi, jer je postalo, danas imamo pandemiju nasilja nad ženama, pandemiju seksualnoga nasilja nad ženama i, nažalost, čini se da nikoga ne zanima možemo li naći cjepivo protiv takve pandemije", kazala je potpredsjednica Nove ljevice Rada Borić.

"HND daje nedvosmislenu i punu podršku kolegicama s HRT-a, kao i ostalima koje trpe zlostavljanje u medijima u Hrvatskoj. Sve pozivam da nam se obrate, uz zajamčenu anonimnost", rekao je potpredsjenik HND-a Goran Gazdek.

Upit o tome što je učinjeno po pitanju optužbi poslan je javnoj televiziji s koje su odgovorili da su poduzeli sve potrebne radnje sukladno zakonskim propisima i svojim općim aktima.

Upit o tome što je učinjeno po pitanju optužbi poslali smo na javnu televiziju s koje su nam odgovorili da su poduzeli sve potrebne radnje sukladno zakonskim propisima i svojim općim aktima.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene