Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Prof. dr. sc. Ivan Đikić kao i svi drugi profesori na Sveučilištu u Splitu uživaju sve akademske slobode u svoj njihovoj punini te im ničim nisu ugrožene slobode izbora tema i sadržaja znanstvenog rada i svih ostalih oblika znanstvenog i akademskog djelovanja", kazao je Šimun Anđelinović.


Rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović u utorak je priopćio kako je odluka znanstvenika Ivana Đikića, angažiranog na tom sveučilištu, da napusti Hrvatsku "osobne naravi" te da prof. Đikić na tom sveučilištu uživa sve akademske slobode.

Vezani članci Rektor otkrio ploču na kojoj je njegovo prezime pogrešno otisnuto (Foto: Mario Jurič) Split: Rektor otkrio ploču na kojoj je njegovo prezime pogrešno otisnuto Slika nije dostupna Znastvenik Đikić o tužbi bivšeg ministra Pave Barišića: ''I mali i veliki plagijat je plagijat''

"Prof. dr. sc. Ivan Đikić kao i svi drugi profesori na Sveučilištu u Splitu uživaju sve akademske slobode u svoj njihovoj punini te im ničim nisu ugrožene slobode izbora tema i sadržaja znanstvenog rada i svih ostalih oblika znanstvenog i akademskog djelovanja. Odluku prof. Đikića ne bih komentirao jer je ona osobne naravi", navodi se u priopćenju koje je potpisao rektor Anđelinović.

Anđelinović je također istaknuo da će se on kao rektor zalagati za unaprjeđenje akademskih sloboda i autonomije Sveučilišta.

"Isto tako zalagat ću se da Sveučilište u Splitu i sve njegove sastavnice nastave rast i razvoj na svim razinama osobito na onoj znanstvenoj i međunarodnoj kao što sam i do sada radio, a što je i vidljivo u zadnjim izvješćima sa međunarodnih rang-lista", poručio je rektor splitskog Sveučilišta Anđelinović reagirajući na Đikićevu najavu da će zbog slučaja u vezi s ministrom znanosti i obrazovanja Pavom Barišićem napustiti svoj znanstveni angažman u Hrvatskoj. (Hina)