Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naručitelj radova u drugoj državi

Skradin: Građani će financirati uklanjanje ogromne petokrake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Betonska sedametarska petokraka zvijezda na spomeniku kulturne baštine u Šibeniku još uvijek nije uklonjena.

Šibenski Konzervatorski odjel Ministarstva kulture prije mjesec dana naredio je uklanjanje betonske petokrake. Žalba ne odgađa uklanjanje koje se trebalo provesti u roku deset dana, no, zvijezda se još uvijek nalazi na istom mjestu. Bude li se išlo u uklanjanje novcem privatnih obveznika, organizaciju je dužan obaviti grad Skradin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi je dolaze vidjeti Sporna šibenska petokraka turistički hit Slika nije dostupna Kulturocid VIDEO: Petokraka na spomeniku nulte kategorije

Naručitelj ne samo da nije uklonio betonsku petokraku nego je i stavio poklopce na grobna mjesta. Turisti koji su se ovih dana tamo našli, u šoku su. Ne mogu vjerovati da treba toliko vremena za uklanjanje bespravo sagrađene zvijezde.

>> Sporna šibenska petokraka turistički hit

>> VIDEO: Petokraka na spomeniku nulte kategorije

Podsjetimo, arheolozi šibenskog muzeja naišli su na petokraku u središtu ostataka grada s crkvom Svete Marije iz 13 stoljeća. Zvijezda je izgrađena modernim zidarskim tehnikama, graditelji su bespravni, a radovi naručeni kod profesionalnih zidara. Policija je pokrenula istragu jer je ovom bespravnom gradnjom narušena spomenička baština. Naime, na tom se mjestu nalaze ostaci rimskog grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene