Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi je dolaze vidjeti

Sporna šibenska petokraka turistički hit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Betonska desetmetarska petokraka zvijezda na spomeniku kulturne baštine u Šibeniku postala je hit!

Podsjetimo, arheolozi šibenskog muzeja naišli su na petokraku u središtu ostataka grada s crkvom Svete Marije iz 13 stoljeća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bespravni simbol Istekao rok, a zvijezda petokraka još na svom mjestu Slika nije dostupna Naručitelj radova u drugoj državi Skradin: Građani će financirati uklanjanje ogromne petokrake

Zvijezda je izgrađena modernim zidarskim tehnikama, graditelji su bespravni, a radovi naručeni kod profesionalnih zidara.

>> VIDEO: Petokraka na spomeniku nulte kategorije

Kulturna baština nulte kategorije tako je devastirana, a policija je pokrenula istragu. Zvijezda još uvijek nije uklonjena, a u međuvremenu je postala popularna turistička lokacija. Naime, građani koji su je vidjeli na televiziji i u novinama sada dolaze uživo pogledati 'zvjezdani dodatak' staroj kulturnoj baštini.

S druge pak strane mještani i nisu baš oduševljeni što se na arhelolškom nalazištu nalazi petokraka. Oni ne znaju tko je naručio gradnju, a o imenima su već razgovarali s policijom. 'To bi se moglo srušiti s bagerom za jedno pola sata, a ako treba, uzet ću čekić u ruke i odbijat', kazao je mještanin Ante Bura. Dok se ne ukloni petokraka, nema mjesta ni daljnjim arheološkim istraživanjima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene