Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna priča

Šesti mjesec 462 radnika radi bez plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 462 radnika jedine hrvatske tvornice keramičkih pločica iz Orahovice plaću nisu primili od studenoga prošle godine.

Danas su ponovno prosvjedovali u borbi za svoja prava i od države traže pomoć u restrukturiranju i isplatu barem minimalnih plaća. Bez ikakvih primanja već mjesecima, radnici žele da se ponovno pokrene proizvodnja kako bi mogli živjeti od vlastitog rada. Žale se kako nemaju za osnovne potrebe, oni su bez primanja, a njihova djeca gladjuju. 

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima

Pogoni tvornice koja je proizvodila 7 milijuna četvornih metara pločica stoje. Tvornicu su preuzeli vjerovnici koji će svoja potraživanja pretvoriti u vlasničke udjele. 'Sva nastojanja našeg župana koji sigurno shvaća vaš problem i vaše nedaće očituje se kroz Zagreb i kroz konstantne posjete ministarstvima', obratio se radnicima Zvonimir Koić, zamjenik župana.

Najavili prosvjed na Markovom trgu

No, radnici više nemaju strpljenja. Zadnju su plaću dobili prije pet mjeseci.'Očekujemo da se postigne neki dogovor, da nam se isplate kolike tolike plaće i da krenemo da radom', rekao je ukratko što želi jedan od radnika. Potencijala ima, tvrde radnici, ali uskočiti mora država. Za ponovno pokretanje stojeva, prema nekim procjenama, treba oko 46 milijuna kuna. Gdje naći novac i osigurati egzistenciju, radnici najavljuju da će pitati na Markovu trgu, novim prosvjedom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene