Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šeks: HDZ se ne zalaže za čisti parlamentarni sustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks demantirao je večeras napise više hrvatskih glasila, kako je izjavio da se HDZ zalaže za čisti parlamentarni sustav.

Šeks u priopćenju opovrgava da je u današnjem razgovoru s novinarima u Hrvatskom saboru izjavio kako se HDZ zalaže za ustavne promjene kojima bi se uveo čisti parlamentarni sustav, koji kao jednu od mogućnosti predviđa izbor predsjednika države u parlamentu, a u drugoj na neposrednim izborima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Cijeli sustav blokiran Hakeri napali sustav Hrvatskih voda! Podnesena kaznena prijava policiji Slika nije dostupna Šeks: HDZ za čisti parlamentarni sustav

Šeks tvrdi kako je novinarima rekao da će u ponedjeljak biti održana tematska sjednica Odbora za Ustav na kojoj će se razmotriti različite inicijative za moguće promjene Ustava, te da je neke od njih i pobrojao.

Upoznao sam novinare sa činjenicom kako će se odrediti skupina ustavnih stručnjaka koji će razmotriti predložene inicijative, pa tako i onu Smiljka Sokola i grupe javnih radnika koji se zalažu za uvođenje parlamentarnog sustava, kaže Šeks.

"Izrijekom sam rekao da to nije inicijativa HDZ-a, a na upit kakvo je moje mišljenje o tome rekao sam da sam za to da se razmotri uvođenje parlamentarnog sustava. HDZ nije razmatrao ni jednu ustavnu promjenu niti je to bilo predmetom rasprave na sjednicama Predsjedništva stranke", navodi se u priopćenju Vladimira Šeksa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene