Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neformalno tijelo

Šeks: "Bit ću pročelnik Savjetodavnog vijeća HDZ-a"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doajen HDZ-a Vladimir Šeks potvrdio je kako će biti pročelnik-koordinator Savjetodavnog vijeća HDZ-a, koje čini dvadesetak uglednih članova stranke.

"To je savjetodavno tijelo, a Predsjedništvo HDZ-a na prošloj sjednici je utvrdilo prijedlog članova i to ovih dana treba imenovati Središnji odbor", rekao je Šeks novinarima upitan o njegovu angažmanu u tom savjetodavnom tijelu stranke.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Savjetodavno vijeće HDZ-a, pojasnio je, propisano je Statutom stranke, neformalno je tijelo koje tvore osobito zaslužni, ugledniji i viđeniji članovi HDZ-a koji nisu članovi središnjih tijela HDZ-a.

Njih na prijedlog Predsjedništva HDZ-a bira Središnji odbor HDZ-a, a saziva ga i predsjeda mu predsjednik HDZ-a.

Šeks je kazao i da je zadatak Savjetodavnog vijeća HDZ-a razmotriti sva strateška pitanja hrvatske politike, stranačka pitanja te Predsjedništvu HDZ-a daje svoje savjetodavno mišljenje, prijedloge i inicijative. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene