Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić ocijenio je u petak u telefonskom razgovoru za Hinu da je sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem bio kvalitetan te kako se nada da će Vlada u proračunu za iduću godinu prepoznati vrijednost rada HGSS-a za sigurnost građana i turista.


Izvijestio je da su na današnjem sastanku u Ministarstvu financija bili nazočni i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) te Vladina Ureda za udruge na kojima je jasno predstavljen rad i financijski problemi HGSS-a.

Vezani članci HGSS u akciji VIDEO HGSS ima pune ruke posla, objavili i video potrage: "Čak i one akcije koje djeluju bezazleno mogu imati tragične posljedice" Migranti, Ilustracija (Foto: Piero CRUCIATTI / AFP) Okončana migrantska drama na Plješevici u BiH: Spašeno svih šest migranata

Upoznali smo ministra Marića s povećanim obavezama HGSS-a posljednjih godina koje su se i utrostručile dok je proračun ostao isti, a u nekim se dijelovima i smanjio, rekao je pročelnik HGSS-a Prizmić.

Naglasio je kako je dogovoreno da se do kraja ove godine nađu sredstva, koja je ocijenio 'vatrogasnim mjerama', ali i da se u pripremi proračuna za 2018. ozbiljno razmotri pitanje financiranja HGSS-a kroz djelatnost DUZS-a.

Također, dodao je i da će se od iduće godine u fondu od igara za sreću pronaći stavke koje će biti namijenjene financiranju HGSS-a.

Prije nekoliko dana Prizmić je izjavio kako Hrvatska gorska služba spašavanja, čiji su pripadnici 24 sata u pripravnosti, ima novčanih problema oko nabave nove opreme i vozila kazavši da "voze derutne automobile, a nekim pripadnicima nisu kupili nove planinarske cipele dugi niz godina". Također, rekao je kako HGSS-ovi pripadnici daruju svoje vrijeme te da im treba koliko i svim drugim službama, poput vatrogasaca i hitne pomoći. Napomenuo je i da bi u HGSS-u bili zadovoljni s dodatnih 5 milijuna kuna od Ministarstva financija. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju