Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje bez imena

Završilo Predsjedništvo HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak ujutro sastalo se Predsjedništvo HDZ-a.

Oko 10.30 sati završila je sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj je Tomislav Karamarko izvijestio članove o definitivnim imenima ministara, no i dalje ih ne želi otkriti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Između 13 i 14 sati u HDZ-u se očekuje konferencija za medije Tomislava Karamarka, a u 15.30 čelnika Mosta Bože Petrova. Prije njih, a vezano uz sastav nove vlade, javnosti će se obratiti mandatar Tihomir Orešković.

Desetak minuta nakon početka Predsjedništva iz središnjice su izašli članovi stranke koji nisu članovi Predsjedništva, ali su bili u središnjici. Moguće je da su došli saznati jesu li odabrani da budu ministri jer su se njihova imena spominjala posljednjih dana. Radi se o Goranu Pauku, Goranu Mariću, Tomislavu Ćoriću i Damiru Krstičeviću.

Na Klubu zastupnika članovima će se obznaniti imena ministara.

Tomislav Karamarko u središnjicu je došao ranije, ali nije davao izjave. 

Uoči Predsjedništva Gordan Jandroković rekao je što očekuje od sutrašnje sjednice Sabora na kojoj će mandatar Orešković predstaviti ministre i program Vlade.

'Nadam se da će biti dostojanstveno, da neće raditi probleme, očekujemo konstruktivnu sjednicu,  vjerujem da će naši protivnici biti na toj razini', rekao je Jandroković.

A do kraja današnjeg dana trebali bismo doznati imena ministara. To su jučer izjavili i šef HDZ-a, ali i čelnik Mosta Božo Petrov.

'Jučer smo do kasno radili, danas ćemo vjerojatno isto do kasno, ako Bog da, ja vjerujem da ćemo večeras imati definiciju imena', rekao je Karamarko u srijedu.

'Gotovo sve jeste dogovoreno, ostaju još sitni dijelovi, detalji koji se trebaju riješiti, ali vjerujem da nema apsolutno nikakvih razloga da se Vlada ne formira', poručio je jučer Petrov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene