Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sandra Zeljko, tajnica Andreja Plenkovića, jutros je premještena, kako doznajemo, na drugo radno mjesto izvan Vlade, samo dan nakon izvanredne konferencije za novinare premijera i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana o aferi "Dnevnice".


Kako neslužbeno doznajemo iz izvora u Vladi Sandra Zeljko premještena je na drugo radno mjesto.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković o Milanoviću: "Nazvao me u 8 sati ujutro, slagao sam Lego sa sinom i nisam shvatio što je toliko dramatično. Komemoracija da, provokacija ne" Sandra Zeljko i Tomislav Saucha Carrie Bradshaw u Banskim dvorima: "U stanu smo pronašli impozantnu količinu cipela, po mojoj procjeni vrijede 40.000 kuna"

U Vladi se doznaje da je premijer Plenković nakon izbijanja afere s Tomislavom Sauchom s dvojicom svojih najbližih suradnika ostvario usmeni dogovot da pokrenu internu istragu. Dogovor je ostao u najužem krugu ljudi, diskretno se ispitivalo i kada se došlo do indicija da se ta praksa nastavila i nakon mandata Zorana Milanovića. Premijer je obavijestio Dinka Cvitana prije nekoliko dana. U ponedjeljak ga je pozvao u Vladu i predložio mu da ostane na zajedničkoj konferenciji za novinare što je Cvitan i prihvatio. U Vladi se doznaje da falsificiranih putnih naloga ima i iz vremena Plenkovićeve Vlade, te su na njima potpisi predstojnika ureda Davora Božinovića, naravno nije poznato jesu li autentični. 

U Vladi se doznaje i da je DORH zatražio informacije iz Vlade o putnim nalozima iz 2106., ali ne i iz vremena prije 2012. godine.

Kako doznajemo iz krugova bliskih Tomislavu Sauchi i on je vido svoju istragu, a lažne putne naloge otkrio je iz dokumentacije koja je također pokazala da oni postoje i nakon Vlade Zorana Milanovića. 

Podsjetimo, u ponedjeljak je premijer Andrej Plenković održao konferenciju za novinare zajedno s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom.

Zeljko je bila tajnica Tomislava Sauche, a kasnije je bila tajnica Tihomiru Oreškoviću i potom Andreju Plenkoviću. Zeljko se spominjala u aferi "Dnevnice" kao ključna svjedokinja.

Tomislav Saucha je upravo za Zeljko rekao da sumnja kako je bila upletena u malverzacije s nezakonitom isplatom dnevnica. Zeljko je u Vladu dovela Jadranka Kosor iz Ministarstva branitelja.