Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLENKOVIĆEVA TAJNICA

Afera Dnevnice - Sandra Zeljko premještena iz Vlade na drugo radno mjesto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sandra Zeljko, tajnica Andreja Plenkovića, jutros je premještena, kako doznajemo, na drugo radno mjesto izvan Vlade, samo dan nakon izvanredne konferencije za novinare premijera i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana o aferi "Dnevnice".

Kako neslužbeno doznajemo iz izvora u Vladi Sandra Zeljko premještena je na drugo radno mjesto.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

U Vladi se doznaje da je premijer Plenković nakon izbijanja afere s Tomislavom Sauchom s dvojicom svojih najbližih suradnika ostvario usmeni dogovot da pokrenu internu istragu. Dogovor je ostao u najužem krugu ljudi, diskretno se ispitivalo i kada se došlo do indicija da se ta praksa nastavila i nakon mandata Zorana Milanovića. Premijer je obavijestio Dinka Cvitana prije nekoliko dana. U ponedjeljak ga je pozvao u Vladu i predložio mu da ostane na zajedničkoj konferenciji za novinare što je Cvitan i prihvatio. U Vladi se doznaje da falsificiranih putnih naloga ima i iz vremena Plenkovićeve Vlade, te su na njima potpisi predstojnika ureda Davora Božinovića, naravno nije poznato jesu li autentični. 

U Vladi se doznaje i da je DORH zatražio informacije iz Vlade o putnim nalozima iz 2106., ali ne i iz vremena prije 2012. godine.

Kako doznajemo iz krugova bliskih Tomislavu Sauchi i on je vido svoju istragu, a lažne putne naloge otkrio je iz dokumentacije koja je također pokazala da oni postoje i nakon Vlade Zorana Milanovića. 

Podsjetimo, u ponedjeljak je premijer Andrej Plenković održao konferenciju za novinare zajedno s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom.

Zeljko je bila tajnica Tomislava Sauche, a kasnije je bila tajnica Tihomiru Oreškoviću i potom Andreju Plenkoviću. Zeljko se spominjala u aferi "Dnevnice" kao ključna svjedokinja.

Tomislav Saucha je upravo za Zeljko rekao da sumnja kako je bila upletena u malverzacije s nezakonitom isplatom dnevnica. Zeljko je u Vladu dovela Jadranka Kosor iz Ministarstva branitelja. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene