Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: 'Nismo razgovarali o koaliciji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader izjavio je danas da s čelnicima Osijeka, Osječko-baranjske županije i stranaka koje sudjeluju u gradskom i županijskom vijeću jučer "ni hipotetski nije razgovarao o koaliciji".

"Razgovori su bili, ali ne o koalicijama, nego o konkretnim projektima. Ni hipotetički nismo razgovarali o koalicijama", rekao je Sanader novinarima u Vladi nakon predstavljanja rezultata Hitroreza.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Slika nije dostupna Ivić, Kovačević i Đapić odbacili optužbe Kosor: Šišljagićeve izjave govor su mržnje

>> Šišljagić: 'Nema koalicije s HDZ-om'

>> Sanader, Đapić i HDSSB-ovac Šišljagić za istim stolom

Naglasio je da je u Osijeku jučer bio radi otvorenja Osječkog ljeta, te da je tu prigodu iskoristio kako bi s tamošnjim gradskim i županijskim čelnicima te sa svim strankama koje su zastupljene u gradskoj vlasti, pa tako i s HSP-om i HDSSB-om, razgovarao o važnim projektima za Osijek i Županiju.

"Mislim da je u ovom trenutku pitanje moguće koalicije apsolutno u drugom planu. Mi nismo o tome jučer razgovarali, ali čini mi se da smo pokazali da je normalno da se razgovara o projektima za grad i županiju, te da je ono što je dobro za Osijek i županiju, a što su iznijeli i predstavnici HDZ-a i drugih stranaka koji su bili jučer na sastanku, dobro i za cijelu Hrvatsku i mi ćemo to podržati", rekao je Sanader.

Novinari su podsjetili da se od čelnika HSP-a i HDSSB-a može čuti da im nije strana koalicija s HDZ-om, iako su između HDSSB-a i vladajuće stranke u prethodnom razdoblju razmijenjene oštre kritike.

"Budite sigurni da su oni čuli da je to što su govorili
neprihvatljivo i da mi to odbacujemo. Međutim, ja sebi ne mogu dopustiti, a mislim da to ne bi mogao ni bilo koji drugi predsjednik Vlade, da ne razgovaram s onima koji obnašaju vlast u jednom gradu ili županiji, bez obzira što mi jedni o drugima mislili", uzvratio je Sanader.

Kazao je i kakvo je mišljenje o tim ljudima HDZ pokazao prije dvije godine, brišući ih iz svog članstva.

"Da su provodili program HDZ-a bili bi još u HDZ-u, ali pošto nisu brisali smo ih iz članstva", rekao je Sanader, ističući, međutim, da građani očekuju da političke rasprave i razmirice ostanu u drugom planu držimo u drugom planu, te da se razgovara o njihovu boljitku.

Podsjetio je i da su se Anto Đapić i Zlatko Kramarić "žestoko svađali u Gradskom vijeću".

"Ali, građane ne zanima njihova prepirka ni svađe među političkim strankama, nego ono što one za njih mogu napraviti. Zato sam prešao preko svih uvreda na račun HDZ-a, moj i Šeksov račun i razgovarali smo o projektima. To ću uvijek činiti za građane Osijeka i Slavonije", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene