Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik Suić

'Sanader je informiran o svemu i dobro se osjeća'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završetak pregovora Hrvatske s Europskom Unijom bio je prijeloman i za bivšeg premijera Ivu Sanadera koji sada želi hitno izručenje iz salzburškog pritvora

Branitelj Ive Sanadera Goran Suić ističe da ne očekuje nikakve probleme oko izručenja te da brzina povratka bivšeg premijera u Hrvatsku ovisi o brzini rješavanja proceduralnih pitanja austrijskog i hrvatskog pravosuđa.  'Sanader se jako dobro osjeća i apsolutno je informiran o svemu. Prati kompletnu situciju čitavo vrijeme i sada kad se vratimo natrag nadamo se da ćemo dobiti uvid u spis i da ćemo konačno moći pripremati obranu', kazao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova rasprava o nekretninama Obrana dopunila dokumentaciju za Sanaderovu obranu sa slobode Slika nije dostupna Pravomoćna odluka Mirjani Sanader i Luki Bebiću odblokirana imovina kojom su jamčili za Ivu Sanadera

Saborski zastupnik i obiteljski prijatelj bivšeg premijera Jerko Rošin naglašava kako i prijatelj može pogriješiti. 'Svatko može pogriješiti, pa tako i država', kazao je. HDZ-ov Andrija Hebrang kazao je kako je bilo toliko kontradiktornih izjava te da i ove posljednje treba odbaciti kao 'politikanstvo čovjeka koji je u teškoj situaciji'.

Sanader je već u redovitoj ekstradicijskoj proceduri pa naše ministarstvo pravosuđa upozorava da njegov naknadni pristanak ne poništava započeti proces. 'Upitno je koliko će pristanak za izručenje po pojednostavljenom postupku utjecati na tijek ekstradicijskog postupka. U slučaju davanja pristanka na izručenje, sama predaja izručenika bi bila moguća tek nakon što sudska odluka postane pravomoćna', poručili su.
Za Sanaderov povratak spremni su i u remetinečkom zatvoru. Zbog sigurnosnih razloga bivši će premijer u jednokravetnu ćeliju, vjerojatno na ženskom odjelu poput bivšeg generala Vladimira Zagorca.

'Mi uvijek postupamo po nalogu suda i smještamo osobe sukladno njihovom statusu i sukladno našim procijenama sigurnosti', kaže Ivana Ćusak iz Uprave zatvora.. U pravnoj bitki na domaćem terenu koja će uslijediti po povratku, Sanader najavljuje dokazivanje svoje nevinosti. Optužbe su ozbiljne. Od izvlačenja milijuna iz državnih tvrtki do pogodovanja poduzetniku Roberu Ježiću u više slučajeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene