Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Tvrdi Bernd Posselt

Sanader imao odlučujuću ulogu da Hrvatska uspješno izađe iz rata?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stajući u obranu osuđenog bivšeg premijera Sanadera, njemački europarlamentarac Bernd Posselt je rekao javnosti dosad nepoznatu činjenicu. Prema njemu je Sanader 'imao odlučujuću ulogu da Hrvatska uspješno izađe iz rata'.

Njemački demokršćanski zastupnik u Europskom parlamentu Bernd Posselt izrazio je u utorak sumnju u objekivnost prvostupanjske presude protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera.

"Glavni državni odvjetnik stvorio je političko ozračje protiv Sanadera u kojem je bivšeg premijera oklevetao kao ratnog profitera", kaže se u priopćenju koje je uputio Posselt.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija na puštanje Sanadera TIH: Pravosuđe je dužno osigurati stvarnu borbu protiv korupcije Slika nije dostupna 'Opterećuje cijeli HDZ' Milanović: Presuda Sanaderu je šokantna

>> Sanaderu 10 godina zatvora: Ratni profiter i izdajica nacionalnih interesa!

"Nasuprot tome, Sanader je imao odlučujuću ulogu da Hrvatska uspješno izađe iz rata pokrenutog iz Beograda, a višegodišnjim nesebičnim angažmanom osigurao je da zemlja bude neposredno pred članstvom u EU. U poštenom sudskom postupku ne smije biti ni bonusa ni malusa za istaknute osobe, kao što se osjetilo u vrlo ispolitiziranom procesu protiv Sanadera", kaže Posselt.

Bivši premijer Ivo Sanader proglašen je u utorak krivim za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i uzimanje mita u slučaju Ina-MOL te je nepravomoćnom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene