Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na priopćenje

'Hrvatin je trebao reagirati i na Milanovićevu izjavu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader, reagirajući na priopćenje predsjednika Vrhovnoga suda Branka Hrvatina, rekao je kako misli da je Hrvatin zaboravio zašto je on reagirao, a ‘reagirao je na izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koji je za hrvatsko pravosuđe i procese koji se vode kazao da se radi o sukobima unutar HDZ-a, što je smiješno’.

Hrvatin je, dodao je premijer, trebao reagirati na izjavu Zorana Milanovića budući da je on i predsjednik Državnoga izbornog povjerenstva. ‘Onda je trebao reagirati na obje izjave’, ustvrdio je hrvatski premijer danas u Dubrovniku uoči potpisivanja ugovora o gradnji i početku radova na dionici Dubrovnik-Doli na autocesti Zagreb-Split-Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Da postane izvršna Presuda Glavašu poslana svim strankama i MIP-u

>> 'Sanader je prešao granicu koju nije smio'

Predsjednik Vrhovnoga suda Branko Hrvatin ocijenio je danas izjavu premijera Ive Sanadera o terminu donošenja presude Branimiru Glavašu i o njezinoj težini neprimjerenom, dodajući da je njome prijeđena granica koja se u odnosu prema sudstvu i njegovoj neovisnosti ne smije prijeći.Predsjednik Vlade Sanader izjavio je u subotu, na novinarski upit o tome ‘kako komentira izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je presuda Glavašu, odnosno njezina visina, rezultat HDZ-ovih unutarnjih obračuna’, da se izvršna vlast nije upletala u sudski postupak vođen protiv Branimira Glavaša, ali sudstvo se, s obzirom na termin izricanja presude, izravno uključilo u izbornu kampanju.

Premijer Sanader danas je u Dubrovniku također rekao kako ga nitko ne može uvjeriti da je presuda jednom političaru osam dana prije izbora demokratski standard te da toga nema nigdje u svijetu.Unatoč svemu, HDZ će pobijediti na lokalnim izborima, poručio je premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene