Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Medije i javnost iznenadilo je neuobičajeno čitanje presude Ivi Sanaderu - kašljanje, zamuckivanje, duge stanke...Ekipa Provjerenog doznaje tko je zapravo sudac Ivan Turudić?


Posljednjih godinu dana Ivan Turudić bio je pod zaštitom policije, dobivao je prijetnje, ali i bio na udaru javnosti zbog druženja s osobama koje su predložene kao svjedoci u postupku u kojem sudi. Nove kritike stigle su nakon presude bivšem premijeru Ivi Sanaderu: mnogi su uvjereni kako ju je izrekao pod vanjskim utjecajem.

Vezani članci Dubravko Hrkovac i Zvonka Tomasović Hrkovac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Sudbina koja može zadesiti svakoga: Običan život drogirani manijak pretvorio je u tragediju, a sada se svaki dan bore sa  sustavom Radnici u gradskoj upravi S. Broda priznaju da ne rade ništa (Foto: Provjereno) - 5 Zaposlen je u gradskoj upravi i priznaje da ne radi apsolutno ništa: "Moram biti negdje osam sati, a nemam posla… Jedino što odem na pauzu"

>> Sanaderu blokirani računi, kuća, grobno mjesto... Kako će vratiti 3,6 milijuna kuna?

''Ulica može imati osjećaje, emocije, ali ulica ne sudi. Sud sudi. Taj sudac koji je pod utjecajem ulice, bolje da nije sudac. Iako, ti ne živiš pod staklenim zvonom. Ti suci žive u svom okruženju, čitaju novine, prate što se događa, što ne", objašnjava reporter Nove TV Mislav Bago.

''U anglosaksonskoj tradiciji prava porota ne smije čitati novine, ne smije gledati televiziju, ne smije slušati radio da bi donijela što objektivniju presudu", ekipi Provjerenog naveo je primjer ''Zapada'' Tihomir Cipek s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Tko je ustvari Virovitičanin kojeg su mnogi godinama zvali "HDZ-ov dečko"? I što sve o njemu kažu prijatelji iz djetinjstva? Doznajte večeras u Provjerenom u 22:00!

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.