Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obećanja

Samecki: 2,2 milijarde eura Hrvatskoj u prve 2 godine u EU-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će u prve dvije godine članstva u Europskoj uniji iz Kohezijskog i strukturnih fondova moći povući ukupno 2,2 milijarde eura, izjavio je u utorak u Zagrebu povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku Pawel Sameck.

Samecki je u Hrvatskom saboru o pripremama Hrvatske za korištenje europskih fondova razgovarao s Nevenom Mimicom, predsjednikom Odbora za europske integracije, Vesnom Pusić, predsjednicom Nacionalnog odbora, Mariom Zubovićem, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku i Zlatkom Koračevićem, predsjednikom Odbora za regionalni razvoj, šumarstvo i vodno gospodarstvo. Prema priopćenju iz Sabora, Samecki je rekao da Europska komisija kao pretpostavljeni datum ulaska Hrvatske u EU navodi siječanj 2012. godine pa su i prva sredstva namijenjena za 2012. i 2013. godinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Političari poručuju VIDEO: 'Peticija Srba ne može usporiti hrvatski napredak prema EU' Slika nije dostupna Potpisivanje pristupnog ugovora Pusić: Pregovore s EU moguće završiti u veljači

>> 'Trebat će nam desetljeća da dostignemo ekonomiju EU'

Visoki dužnosnik EU-a smatra da bi Hrvatska što prije trebala uspostaviti administrativne i financijske kapacitete koji će u najboljoj mjeri moći iskoristiti ta sredstva. Mimica je rekao da je korištenje europskih fondova posebno značajno u vremenu gospodarske krize i dodao da treba učiniti sve da se privuku sredstva koja se dodjeljuju, ne dopuštajući mogućnost da ostanu neiskorištena. Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić naglasila je da Hrvatska treba poboljšati administrativne kapacitete za privlačenje sredstava i da bi država trebala stajati iza svakog projekta koji se kvalificirao i uklapa se u razvojnu strategiju zemlje, stoji u priopćenju Sabora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene