Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policajci šmrkali kokain?

Sakoman tvrdi da mu je Mrčela savjetovao da ne izlazi u medije. Oglasio se i prozvani sudac

Marin Mrčela, Slavko Sakoman
Marin Mrčela, Slavko Sakoman Foto: Cropix/Shutterstock
Sudac Vrhovnog suda Marin Mrčela rekao je kako je Slavku Sakomanu savjetovao da radi sve po zakonu.

"Savjetovao sam postupanje po zakonu, a to je prijava mjerodavnima. Drugih komentara nemam", kratko je sudac Marin Mrčela komentirao izjave Slavka Sakomana

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan

U javnosti je jučer Sakoman iznio tvrdnje da su zagrebački policajci na Staru godinu na intervenciji konzumirali kokain. Jedan od policajaca sin je državnog dužnosnika. On je gledao kolege kako se drogiraju, no sam drogu navodno nije konzumirao.

Sakoman je danas ispitan u DORH-u. Dao je novu izjavu i rekao da se čuo i sa sucem Vrhovnog suda Marinom Mrčelom.

"Kontaktirao sam vrhovnog suca Marina Mrčelu kako bih ga pitao što raditi u toj situaciji, konzultirao sam se na više razina. On je postupio čestito i pošteno, rekao je da ako želim da taj slučaj ostane dominantan u pravnoj proceduri i skriven, da to da prijavim USKOK-u, a ako kažem medijima, učinit ću političku štetu. Čini mi se da je sudac Mrčela htio zaštititi dužnosnika", rekao je Sakoman.

Na pitanje je li istinita Sakomanova tvrdnja da ga je savjetovao da ne ide u medije jer će to naštetiti dužnosniku čiji je sin bio jedini od trojice policajaca, Mrčela za N1 televiziju odgovara: "Neistina je da sam savjetovao da ne istupa u medijima jer bi to naštetilo dužnosniku", rekao je.

"Zvao me taj dužnosnik"

Sakoman tvrdi da je bio korektan i da je htio pomoći u cijeloj situaciji.

"Pokušavajući zaštititi tog dužnosnika i njegovu obitelj, prenio sam informaciju koju znam i komunicirali smo i telefonom, ali on nije očekivao da ću istupiti u medijima", kaže psihijatar. Kaže da mu se dužnosnik nakon istupa u javnosti javio. 

"Postavio mi je pitanje zašto sam istupio, a ja sam mu rekao da je bitan dignitet njega i njegove obitelji i manja je šteta ako ja istupim nego neka druga osoba", prepričao je.

Njegov čin nije shvatio kao pritisak.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene