Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj kokain

Preokret u priči koja je uzburkala javnost, Sakoman se posuo pepelom: "Nazvao me otac i rekao da je sin priču izmislio"

Slavko Sakoman
Slavko Sakoman Foto: Željko Puhovski/Cropix
Psihijatar Slavko Sakoman poručio je u četvrtak navečer da prekida s javnim istupanjem o slučaju navodnog zajedničkog drogiranja trojice policajaca i građana na Staru godinu.

Psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti Slavko Sakoman uzburkao je javnost šokantnim detaljima navodne policijske intervencije u Zagrebu na Staru godinu.

Ispostavilo se da je priča - izmišljena.

"Poštovani, izvještavam vas da me nazvao otac mladića i nakon razgovora sa sinom rekao mi da kažem da je sin izmislio priču 'za mamu'. Time i ja prekidam bilo koji pokušaj da se nastavi o tome komunicirati. Mogu samo nadodati, da ono što sam čuo u mirnom uobičajenom razgovoru s tim mladićem i mamom nije imalo narav kaznenog djela, otvaranje ove teme u javnom prostoru ne bi se niti dogodilo", poručio je Sakoman u četvrtak navečer, prenosi N1.

Pročitajte i ovo Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga u Ravnateljstvu policije DRAŽEN RASTOVIĆ Šef Službe kriminaliteta droga o tvrdnjama Slavka Sakomana: "Profesora poznajem više od 30 godina i to mu nije prva neodgovorna izjava"

"Ako Vlada RH smatra da je tom pričom i negiranjem te priče narušen njezin ugled, ja Vladi RH poručujem da je njezin ugled sigurno bio višestruko teže narušen kada je krovno EU tijelo za pitanje droga (EMCDDA) u izvješću za 2021. objavilo da se Zagreb te godine po potrošnji amfetamina našao na prvom mjestu liste od 82 grada. Taj podatak govori da je po trovanju građana drogom i velikom crnom biznisu povezanom s prodajom droga izbio na neslavno prvo mjesto.

Tko je za to odgovoran? Zaggeb je bio na prvom mjestu po trovanju kanabisom u radne dane, na šestom mjestu po trovanju ecstasyjem i na osmom mjestu po drogiranju kokainom. Pri vrhu smo EU zemalja po korupciji i navlačenju građana (masovnim oglašavanjem) na kockanje.

Ovdje se radi o ogromnoj ugrozi zdravlja stotine tisuća građana i gubitku novca zaradi organiziranog kriminala. Tom pitanju ni Vlada ni Sabor nisu posvetili niti jednu ozbiljnu raspravu. Time se svakodnevno ruši ugled Vlade RH u očima građana koji financiraju rad te institucije", dodao je Sakoman.

Pročitajte i ovo Marin Mrčela, Slavko Sakoman Policajci šmrkali kokain? Sakoman tvrdi da mu je Mrčela savjetovao da ne izlazi u medije. Oglasio se i prozvani sudac

Sakoman je ranije prepričao šokantne detalje s navodne policijske intervencije u Zagrebu na Staru godinu.

Kazao je da je od jednog liječenog ovisnika i njegove majke doznao da su on i njegovi prijatelji konzumirali drogu zajedno s dvojicom policajaca koji su stigli na intervenciju nakon poziva susjeda zbog preglasne glazbe.

Pročitajte i ovo Slavko Sakoman Policajci šmrkali kokain? Sakoman nakon šokantnih izjava u DORH-u: "Pretvaramo se u kokoko-državu"

U stanu je bio i treći policajac, navodno sin jednog ministra, koji nije uzimao kokain. Sakoman je zbog svega pozvan na razgovor na policiju.

Sakomanove tvrdnje demantirao je MUP, a nešto kasnije demanti je stigao i iz Vlade RH.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene