Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi saborskog odbora za vanjske poslove razgovarali su s hrvatskim kandidatom za veleposlanika u Moskvi Tončijem Staničićem.


Riječ je o uobičajenoj proceduri imenovanja veleposlanika, u kojoj nadležni saborski odbor daje mišljenje o kandidatu. Sjednica je bila zatvorena za javnost. Osim o veleposlaniku u Rusiji, Vlada i predsjednica trebaju se dogovoriti i o novoj rotaciji u diplomaciji.

Vezani članci Andrej Plenković otišao sa sastanka (Foto: Dnevnik.hr) Pogledajte kako je Plenković razljutio opoziciju: "Zahvaljujem i vidimo se" Glavni pregovarač EU za Brexit, Michael Barnier (Foto: AFP) Sazvan sastanak veleposlanika članica EU-a: Očekuje li se krizni summit ako Britanija odluči izaći bez dogovora?

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović nije zadovoljna radom nekoliko hrvatskih veleposlanika, posebno u SAD-u, Joškom Parom.

''Znate da dvije godine koje su bile izborne, 2015. i 2016. nije bilo zbog tog razloga one uobičajene rotacije tako da ove godine imamo političku stabilnost i mi ćemo do ljeta ili tijekom ljeta napraviti tu uobičajenu rotaciju'', rekao je Davor Ivo Stier, ministar vanjskih poslova.

''Očekujemo da na ljeto bude obavljen redovni proces zamjene veleposlanika'', rekao je Miro Kovač, predsjednik odbora za vanjsku politiku.