Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak sjednice

UŽIVO Sabor raspravlja o društveno poticanoj stanogradnji

Sabor je nastavio sa zasjedanjem.

Hrvatski sabor u četvrtak raspravlja o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o društveno poticanoj stanogradnji (POS), kojim se želi pokrenuti novi program stambenog zbrinjavanja radi zadržavanja i privlačenja deficitarnih kadrova. To želi, u prvom redu, učiniti na nedovoljno razvijenim područjima, te kako bi se uredila najveća prodajna cijena POS-ova stana i građevinskog zemljišta.
 

Pročitajte i ovo Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor Ilustracija Loši izgledi Mračne prognoze u Njemačkoj za sektor koji muči i Hrvatsku: Nekima je ugrožen i opstanak

Kao jedna od najvažnijih stavki zakonskih izmjena izdvaja se osiguravanje stanova osim državnim službenicima i namještenicima i javnim službenicima za potrebe obavljanja službe izvan mjesta prebivališta te za osiguranje zapošljavanja deficitarnog kadra u javnim službama, a to se posebno odnosi na nedovoljno razvijena hrvatska područja.

Izmjenama se uređuje i najveća prodajna cijena POS-ova stana propisana odredbama zakona u odnosu na prosječnu prodajnu cijenu stana koju su postigla trgovačka društva i druge pravne osobe u 2016. godini, ali i najveća prodajna cijena građevinskog zemljišta propisana odredbama zakona u odnosu na prosječnu cijenu građevinskog zemljišta koju su postigla trgovačka društva i druge pravne osobe prošle godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene