Sabor je nastavio sa zasjedanjem.


Hrvatski sabor u četvrtak raspravlja o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o društveno poticanoj stanogradnji (POS), kojim se želi pokrenuti novi program stambenog zbrinjavanja radi zadržavanja i privlačenja deficitarnih kadrova. To želi, u prvom redu, učiniti na nedovoljno razvijenim područjima, te kako bi se uredila najveća prodajna cijena POS-ova stana i građevinskog zemljišta.
 

Vezani članci Ustavni sud RH (Foto: Dnevnik.hr) Ustavni sud: Nema razloga za postupanjem zbog odbijanja rasprave o premijerovu sukobu interesa Dubrovnik - vrtoglave cijene nekretnina (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Najskuplji kvadrati u Hrvatskoj: Iako se ministar hvali, nekima ni krediti ne mogu pomoći

Kao jedna od najvažnijih stavki zakonskih izmjena izdvaja se osiguravanje stanova osim državnim službenicima i namještenicima i javnim službenicima za potrebe obavljanja službe izvan mjesta prebivališta te za osiguranje zapošljavanja deficitarnog kadra u javnim službama, a to se posebno odnosi na nedovoljno razvijena hrvatska područja.

Izmjenama se uređuje i najveća prodajna cijena POS-ova stana propisana odredbama zakona u odnosu na prosječnu prodajnu cijenu stana koju su postigla trgovačka društva i druge pravne osobe u 2016. godini, ali i najveća prodajna cijena građevinskog zemljišta propisana odredbama zakona u odnosu na prosječnu cijenu građevinskog zemljišta koju su postigla trgovačka društva i druge pravne osobe prošle godine. (Hina)