Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za izmjene Zakona o dobrovoljnim mirovinskim fondovima glasovala je većina saborskih zastupnika.


Hrvatski sabor većinom je glasova izglasao izmjene Zakona o dobrovoljnim mirovinskim fondovima kojim će se omogućiti prebacivanje preko pet milijardi kuna iz drugog u prvi mirovinski stup čime Vlada želi povećati proračunske prihode kako bi ispunila obveze iz procedure prekomjernog deficita. Riječ je o novcu koji su u drugi stup uplaćivali zaposlenici države s beneficiranim radnim stažem.

Vezani članci Karolina Vidović Krišto Burno u Saboru: Vidović Krišto opet govorila bez maske, Jandroković je udaljio sa sjednice Slika nije dostupna Šuker: Ministar Jovanović mora dati ostavku!

HDZ-ov Ivan Šuker usprotivio se ovim izmjenama zakona koje je Vlada napravila podnošenjem posebnog amandmana te dodao da je ovo jednokratno rješenje koje ne nudi ništa dobro.

Ivici Babiću određen istražni zatvor

'Oko pet milijardi kuna povući će se 2014. i 2015, a što će biti 2016. kada se to više neće moći napraviti? Proračun će opet biti u problemu. Prije nekoliko dana kada se o ovom Zakonu raspravljalo u Saboru pitao sam ministra Miranda Mrsića hoće li se dirati u drugi stup, a on mi je odgovorio da neće. Dakle dva dijametralno suprotna stajališta u samo nekoliko dana', primijetio je Šuker te dodao da se sada jednokratno sve što su ljudi uštedjeli u proteklih 11 godina dekretom prebacuje u državni proračun.

Sabor je donio i Zakon o tržištu nafte i naftnih derivata kojim se stvaraju uvjeti za slobodno formiranje cijene naftnih derivata, što znači da je više neće određivati Vlada već tržište. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook