Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Rusija smatra Hrvatsku najatraktivnijom zemljom za ulaganje u turizam', rečeno je na večeri na kojoj su danas u Moskvi bili hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, saznaje Hina iz izvora u hrvatskom izaslanstvu.


'U razgovoru za večerom kojom je završen oproštajni posjet hrvatskog predsjednika Rusiji posebno je naglašen ruski interes za ulaganje u hrvatski turizam', rekao je taj izvor. Dvojica su predsjednika razgovarala i o bilateralnim pitanjima, svjetskim problemima i o hrvatskom približavanju Europskoj uniji.

Medvedev je izrazio ruski interes da se završi proces europskog udruživanja, ali i da se Rusija kroz mrežu ugovora bolje poveže s EU-om. Mesić je prije večere s Medvedevom diplomatima održao predavanje o svojih deset godina na čelu Hrvatske, a zatim se sastao s ruskim premijerom Vladimirom Putinom s kojim je također razgovarao o mogućnostima za unapređenje gospodarskih veza Rusije i Hrvatske. (Hina)

Vezani članci Gradonačelnik Opatije Dujmić u društvu francuskog veleposlanika u Hrvatskoj Gradonačelnik prekršio epidemiološke mjere, večerao s francuskim veleposlanikom: "Bilo bi neprimjereno odbiti" Fortrade - Bitcoin dosegao novi rekord - 1 Bitcoin dosegao novi rekord: Jedan Bitcoin sada vrijedi 30.000 dolara