Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo upozorava

Rok za legalizaciju neće se produžavati...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do isteka roka za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata ostalo je dva mjeseca.

Bageri ministarstva graditeljstva očito nisu uplašili mnoge jer je do sada zahtjev za legalizaciju podnijela tek trećina bespravnih graditelja. Ministarstvo graditeljstva upozorava - 30. lipnja bit će posljednji rok koji se neće produljivati.

Pročitajte i ovo Nova Gradska knjižnica i društveno-kulturni centar - vizual - 7 Napokon kreće Početak gradnje velikog kompleksa na Paromlinu: "Radovi počinju idućeg tjedna i trebali bi trajati dvije godine" Pušači marihuane pozdravili legalizaciju kanabisa u Njemačkoj - 1 Veliko slavlje FOTO Njemačka legalizirala kanabis: "Konačno se možemo pokazati. Ne trebamo se više skrivati"

Obitelj Hogač bacila se na posao legalizacije svoje bespravno dograđene kuće. To će ih stajati nekoliko desetaka tisuća kuna. 'Kreće vam prvo sa geodetom, pa vam onda ide arhitekt, onda vam idu te nekakve kazne jer izlazite iz gabarita. Plaća se taj projekt, on je zapravo najveća stavka što se tiče financijski, onda ide to komunalno', objašnjava Silvana Hogač.

Gradovi i općine nude obročna plaćanja i popuste za komunalnu naknadu. Neki su se naplate i odrekli. Ministrica graditeljstva s javne tribine u Dubrovniku poručuje bespravnim graditeljima da ne računaju na produljenje roka za legalizaciju.

>> Mještani Čepina na nogama: Sve platili prije 30 godina i moraju opet!

'Dobri hrvatski običaji da zadnji čas svi dajemo ja ponavljam i ovom prilikom 30. lipanj je zadnji datum nećemo odustati ni sekundu od tog zadnjeg datuma. A ja očekujem da od 15. lipnja da uredi budu pretprani', kaže ministrica Anka Mrak Taritaš.

Do sada je 120.000 bespravnih graditelja predalo zahtjev za legalizaciju. To je oko trećine jer se procjenjuje da je u Hrvatskoj između 300 pa čak i do 500 tisuća bespravno sagrađenih objekata.

Tko ne preda zahtjeva za legalizacijom na vrijeme, njima Ministarstvo graditeljstva namjerava poslati bagere. A nakon toga i račun za rušenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene