Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisan ugovor u Rijeci

Roditelji pacijenata bolnice Kantrida dobili na korištenje dva stana: "Djeca i zdravlje su više od ugovora"

Ravnatelj riječke dječje bolnice Davor Štimac i ministar državne imovine Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Ravnatelj riječke dječje bolnice Davor Štimac i ministar državne imovine Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ravnatelj riječke dječje bolnice Davor Štimac i ministar državne imovine Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) Ravnatelj riječke dječje bolnice Davor Štimac i ministar državne imovine Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Stan koji je KBC Rijeka dobila na korištenje (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Dva stana u vlasništvu države od četvrtka će biti na raspolaganju roditeljima čija se djeca liječe u Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci.

Ugovore su potpisali ravnatelj riječke bolnice Davor Štimac i ministar državne imovine Goran Marić.

Pročitajte i ovo Marko Filipović i Davor Štimac Tko će naslijediti Obersnela? Bi li oprostili preljub, kako su ih zvali u djetinjstvu i koje su knjige obožavali kao klinci: Kandidati za gradonačelnika Rijeke otkrili detalje iz privatnog života Davor Štimac i Marko Filipović Marko Filipović vs. Davor Štimac Žestoka rasprava s međusobnim optužbama, zapelo na financijama: ''I ovo je laž. Ovo je nečuvena laž''

Stanove prije svega treba renovirati, a na korištenje idu tijekom iduća dva tjedna do mjesec dana.

Velik je ovo korak za sve roditelje koji su za smještaj imali trokrevetni apartman, 11 postelja za cjelodnevni boravak te 34 fotelja na razvlačenje za dnevni smještaj.

"Godišnje na pedijatriji bude 5000 djece, njih 700 na hematologiji. 40% djece nisu iz grada Rijeke", kazao je ravnatelj riječke dječje bolnice Davor Štimac.

"Ovo mora biti prioritet i zato smo se tako postavili, djeca i zdravlje su više od ugovora", komentirao je ovu odluku ministar državne imovine Goran Marić.

Dijanin sin Matija prije godinu dana umro je od karcinoma kostiju. Liječio se 22 mjeseca, a majka je svakodnevno bila uz njega.

"U Zagrebu nam je stan od Udruge krijesnica bio blizu, blizu instituta za tumour i to nam je značilo puno. Matija nije pojeo niti pet bolničkih obroka niti u Zagrebu, niti u Rijeci, tako da sam ja svaki dan odlazila doma i spremala mu", kazala je mama, Dijana Brnčić.

Trenutni smještaj je malih kapaciteta. Od četvrtka će na raspolaganju biti dva stana koja su donedavno bila u vlasništvu države.

Manji je stan od 27 m2, nalazi se na drugoj etazi zgrade. Ima jednu prostoriju, kupaona, WC i kuhinja.

Od dječje bolnice udaljen je svega sedam minuta vožnje automobilom odnosno tri i pol kilometra. Drugi, veći stan s dvije sobe, kuhinjom i kupaonicom od bolnice je udaljen devet postaja javnog gradskog prijevoza.

Stanovi će u funkciji biti za mjesec dana. Obnova će stajati oko 300 tisuća kuna. "Mi ćemo kao KBC, skupit će se neke donacije, evo i grad Rijeka je ponudio da i oni žele", kazao je ravnatelj Štimac.

Kada je već stan pored grada morala pronaći država. "U gradu Rijeci nikad nije zaprimljen dopis s ovim konkretnim zahtjevom za ovo", komentira zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš.

Kako bilo, onima kojima je najpotrebnije sada će konačno olakšati teške dane.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene