Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Roditelji nezadovoljni odnosom mjerodavnih prema slučaju Ležaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji učenika koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Osnovnoj školi "Jagodnjaku", u Jagodnjaku, dvadesetak kilometara sjeverozapadno od Osijeka, danas su u priopćenju za javnost izrazili nezadovoljstvo načinom na koji se mjerodavna tijela odnose prema pedagogu te škole Milovanu Ležaji, koji je u blizini škole fizički napao 11-godišnjaka.

Roditelji podsjećaju kako je prosvjetna inspektorica Jasna Galić-Mimarik izdala prijedlog da se pedagog Ležaja pismeno upozori i opomene pred otkaz zbog teškog izgreda u svibnju, kad je u blizini škole verbalno i fizički napao 11-godišnjaka i lakše ga ozlijedio. Inspektorica je prijedlog dostavila ravnatelju škole Lazi Kljajiću, koji o tome treba donijeti odluku.
U školi se danas ravnatelj nije mogao dobiti, uključena je telefonska sekretarica, pa se ne zna za odluku ravnatelja.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

Glasnogovornik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Duje Bonacci izjavio je danas kako je to Ministarstvo učinilo sve sa svoje strane. Prosvjetna je inspekcija zatražila da se pedagogu Milovanu Ležaji izda opomena pred otkaz, rekao je Bonacci, dodavši kako je ostalo glede fizičkog napada na Državnom odvjetništvu i pravosudnim tijelima.

Iskazavši nezadovoljstvo ravnateljevim radom, roditelji su pak mišljenja kako Ležaja ne može raditi kao pedagog u školi.

Pretučeni dječak težak je bolesnik, a njegovi su roditelji, kako se doznaje, protiv Ležaje podnijeli kaznenu prijavu.

Početkom godine Ležaja je dao ostavku na mjesto ravnatelja OŠ "Jagodnjak" nakon opetovanih prosvjeda roditelja što nije osigurao uvjete za nastavu na hrvatskom jeziku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene