Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prizori iz budućnosti

Robotska kosilica divljala po Zagrebu, čovjek ju lovio po cesti, zastupnik tvrtke: "Namjerno je sabotirana"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Zbog podivljale kosilice u centru Zagreba morala je intervenirati policija. Iz tvrtke koja zastupa proizvođača tvrde da je to morao biti rezultat ljudske intervencije.

Odmetnuta robotska kosilica na Trgu žrtava fašizma naletjela je na čovjeka, inače programera za razvoj umjetne inteligencije. Podivljala naprava čak je i njega zbunila. Primijetio je da kosilica pokušava pronaći izlaz iz situacije u kojoj se našla, a prilikom toga je udarala u gume kombija. 

"Nastavila je vožnju prema pješačkom prijelazu, zbog toga automobili nisu mogli proći prema Kvaternikovom. Ja sam zgrabio tu kosilicu i stavio je na nogostup te stisnuo tipku za prekid rada. Pretpostavljao sam da je to od zagrebačkog Holdinga, Čistoće i nazvao policiju zbog potencijalno nastale štete na kombiju, ali nisam niti sa sigurnošću mogao znati da li je možda privatno vlasništvo kosilica", ispričao je muškarac za 24sata.

Policija je bila začuđena prizorom, kaže čovjek koji je lovio kosilicu kako ne bi izazvala veću štetu.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 4 Lito ide mala Usred sezone stižu novi strojevi: "Odlazimo jer ova buka je nevjerojatna"

Iz tvrtke koja zastupa proizvođača kosilice za 24sata su rekli da je odlutala kosilica zapravo rezultat ljudske intervencije te da je nemoguće da izađe izvan područja granične žice.

"Prema GPS tragu i aplikaciji na priloženim fotografijama jasno je vidljivo da je kosilica podignuta u 19:32 i odnesena preko ceste ravnom putanjom. Ovakvi uređaji su dizajnirani da ostanu unutar određenog područja, a bilo kakav prekid ili izlazak iz tog područja može biti rezultat samo ljudske intervencije. U slučaju da iz bilo kojeg razloga kosilica izađe izvan područja granične žice, već nakon jednog centimetra se zaustavlja i javlja grešku. U ovom slučaju, evidentno je da je kosilica namjerno na neki način sabotirana", objasnili su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene