Obavijesti Video Pretražite Navigacija
90 godina tradicije

Legendarne borosane traže novog vlasnika: Prodaje se Borovo, Dnevnik Nove TV doznaje važan detalj

Aktualno Galerija Gordana Odor, pred. Uprave Borovo d.d. Gordana Odor, pred. Uprave Borovo d.d. Foto: DNEVNIK.hr Novi vlasnik Borova - 1 Novi vlasnik Borova - 1 Foto: DNEVNIK.hr Novi vlasnik Borova - 2 Novi vlasnik Borova - 2 Foto: DNEVNIK.hr Novi vlasnik Borova - 3 Novi vlasnik Borova - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Novi vlasnik Borova - 4 Galerija 1/6 >>
Borovo bi uskoro trebalo dobiti novog vlasnika, i to privatnog. Legendarnom vukovarskom proizvođaču obuće smiješe se bolji dani. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

U gotovo 50 godina iz pogona tvrtke Borovo izašli su milijuni pari svima poznatih startasica. A da bi se proizvodnja nastavila i dalje, nužan je ulazak privatnog investitora koji bi bio slamka spasa za jednu od posljednjih tvornica u vlasništvu države. 

Prvi put nakon rata nazire se potencijalni investitor u Borovo. Svi dosadašnji pokušaji privatizacije bili su neuspješni.

"Na taj javni poziv prijavila se jedna kompanija, jedno društvo i uz privolu Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) s njima je potpisan ugovor o povjerljivosti podataka", objasnila je Gordana Odor, predsjednica Uprave Borovo d.d.

Iako se o pristigloj ponudi javno ne govori, direktorica je za Dnevnik Nove TV otkrila da se radi o domaćoj kompaniji.

Radnici iščekuju rasplet pregovora. Nadaju se nastavku rada i ističu da se tradicija Borova ne bi smjela ugasiti jer u prošlim vremenima nije bilo obitelji koja nije nosila obuću iz Borova.

"Bojazan postoji sve ove godine, ali Borovo je i prije bilo u krizi pa se mi nadamo da ćemo mi uspjeti s našim potencijalima i dugogodišnjom tradicijom", rekla je radnica Borova Žana Stanivuković.

"Mi se radujemo tome da nastavimo proizvodnju i da održimo naš brend. Meni ovo znači sve, ja živim od ovoga", dodala je Jasminka Brkić, zaposlenica Borova.

Pročitajte i ovo Hakerski napad DDoS napad Hakeri napali internetske stranice hrvatskih institucija! Ministar Habijan za DNEVNIK.hr: "Službe su odmah reagirale, sad je na forenzici..."

Iz CERP-a su za Dnevnik Nove TV potvrdili interes investitora i početak procesa restrukturiranja Borova.

"Svi uključeni dionici procesa restrukturiranja Borova d.d., Vukovar ulažu napore za iznalaženje trajnog rješenja i uspostave samostalnog održivog poslovanja Društva. Činjenica je kako Borovo d.d. ustrajno odolijeva svim izazovima poslovanja zahvaljujući pomoći Vlade Republike Hrvatske u vidu danog zaloga dionica, a posljednjih godina i prolongatu otplate kredita što predstavlja očitovanje brige većinskog vlasnika zbog važnosti tvrtke na lokalnoj razini...", priopćili su iz CERP-a.

"Tvrtka koja je na aparatima. Jedan značajan broj ljudi pronalazi izvore prihoda za sebe i obitelj, međutim sve je to na infuziji. Bez pomoći države ne bi išlo. Apsolutno u tom smislu, privatni kapital je dobrodošao. Ja se nadam da će taj postupak biti uspješan", rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Pročitajte i ovo Marijana Grbeša-Zenzerović, FPZG Grbeša za Dnevnik Nove TV Stručnjakinja o Milanovićevoj objavi kandidature: "Jedno je pitanje ključno"

"Mi se tome nadamo, vjerujemo da bi strateški partner osigurao Borovu ulaganje u razvoj tehnologije jer u slučaju da Borovo ne uloži u razvoj tehnologije mi gubimo konkurentnost na tržištu", objasnila je Odor.

Svih 580 radnika očekuje da će poznate modele startasica, borosana i čizama nastaviti proizvoditi barem još 90 godina koliko je i duga tradicija Borova.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene