Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Riješen slučaj 'Sunčani Hvar'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vladina želja je da se vlasnička struktura Sunčanog Hvara u ovom trenutku bitno ne mijenja, te da se osiguraju dostatna sredstva za nastavak investicijskih projekata u toj tvrtci', izjavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec nakon sastanka sa gradonačelnikom Hvara, predstavnicima Katoličke crkve i menadžmentom Sunčanog Hvara, održanom u Hrvatskom fondu za privatizaciju.

'Na susretu s menadžmentom Sunčanog Hvara, razjašnjeni su elementi dokapitalizacije, odnosno kako joj pristupiti, tko će i na koji način sudjelovati u njoj', rekao je Polančec.

Pročitajte i ovo Provjereno: Stan Biserke Mesić - 3 Provjereno donosi Susjeda joj potpuno uništila stan: "Skoro me šlag strefio kad sam vidjela što se dogodilo" Slika nije dostupna Bebić optužuje Polančeca za 'mutne' poslove oko Sunčanog Hvara

Konačne odluke u vezi s tim bit će donesene ovih dana, nakon konzultacija u Vladi, kaže Polančec.

Polančec je podsjetio kako je jedna od obveza HFP-a nastojati pronaći rješenje za završetak imovinsko-pravnih sporova koje Sunčani Hvar ima sa Crkvom i gradom Hvarom.

Polančec je ocijenio kako su se sudionici današnjeg sastanka 'prilično približili konačnom rješenju' vezano za te sporove, te istaknuo kako vjeruje da će unutar desetak - petnaest dana biti u situaciji objaviti elemente nagodbe. 

Zadovoljstvo današnjim sastankom izrazio je i gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić koji vjeruje kako će se u narednih petnaestak dana naći rješenje imovinsko-pravnih sporova koji opterećuju Sunčani Hvar.

'Na vidiku je rješenje potraživanja Crkve, koja traži prostor za
starački dom', izjavio je Bebić.

Bebić je dodao kako su predstavnici HFP-a izvijestili da postoje mogućnosti da Orco ne preuzme više od 50 posto vlasništva nad tvrtkom te da će se još razmotriti hoće li se to ostvariti u sklopu dokapitalizacije ili nekom drugom metodom.
Grad Hvar, podsjetio je, traži 25 posto plus jednu dionicu Sunčanog Hvara.

Prema posljednjim podatcima o vlasničkoj strukturi iz devetomjesečnog izvješća Sunčanog Hvara objavljenog na Varaždinskoj burzi, najveći pojedinačni dioničar Sunčanog Hvara je tvrtka Orco Propery Group s udjelom 47,48 posto, Hrvatski fond za privatizaciju ima 21,28 posto dionica, a Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka 16,18 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene