Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crobarometar za srpanj

Velika promjena u rejtingu Predsjednice nakon mjeseca nogometne euforije

Crobarometar za srpanj (Foto: Dnevnik Nove TV)
Crobarometar za srpanj (Foto: Dnevnik Nove TV) Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Crobarometar za srpanj (Dnevnik.hr) - 5 Crobarometar za srpanj (Dnevnik.hr) - 5 Crobarometar za srpanj (Dnevnik.hr) - 6 Crobarometar za srpanj (Dnevnik.hr) - 6 Crobarometar za srpanj (Dnevnik.hr) - 4 Crobarometar za srpanj (Dnevnik.hr) - 4 Crobarometar za srpanj (Dnevnik.hr) - 3 Crobarometar za srpanj (Dnevnik.hr) - 3 +2 Crobarometar za srpanj (Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/7 >>
Dnevnik Nove TV u drugom dijelu istraživanja Crobarometar otkriva koliko je, nakon mjeseca nogometne euforije, porasla podrška radu Predsjednice, kako je ocijenjen rad institucija i kako s dojmom kod građana stoje političari.

Podrška radu Predsjednice značajno je porasla. Nakon nekoliko mjeseci pada potpore, posljednje istraživanje donijelo joj je veliki skok – s 46 posto prošloga mjeseca na 57 posto potpore u srpnju. Sada je na razini veljače ove godine.

Pročitajte i ovo Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Treći dio istraživanja Crobarometar Ekskluzivno: Otkad je u uredu, Predsjednica ima najlošiji rejting među biračima za svoj rad Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV Crobarometar za kolovoz: Predsjednici porasla potpora birača i bez objave da ulazi u utrku za Pantovčak

Što se tiče ispitanika koji ne odobravaju rad predsjednice – njih je u srpnju 38 posto, a dok ih je prošli mjesec bilo 45 posto. To znači kako je Predsjednica osvojila dio onih dosad neodlučnih, ali i dio onih koji ju do sada nisu podržavali.

RAD INSTITUCIJA ŠKOLSKIM OCJENAMA

I ostala dva pokazatelja, opći dojam i ocjena rada institucije također su u porastu, kako za Predsjednicu, tako i za Sabor i Vladu. Predsjednica srpanj završava s 3,14 odnosno trojkom, Vlada s 2,31, a Sabor s 1,92.

Crobarometar za srpanj (Foto: Dnevnik Nove TV) Crobarometar za srpanj (Dnevnik.hr) - 4

DOJAM O POLITIČARIMA U ZEMLJI

U srpnju, ispitanici najviše pozitivnog dojma imaju o predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, njih 67 posto. Slijede predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić s 48%, predsjednik Mosta Božo Petrov s 46% i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s 45%.

Crobarometar za srpanj (Foto: Dnevnik Nove TV) Crobarometar za srpanj (Dnevnik.hr) - 3

U top 5 je i premijer Andrej Plenković s 39% ispitanika koji imaju pozitivan dojam o njemu, ali i u top 5 po negativnom dojmu, koji o njemu ima 54% ispitanika. Na toj je ljestvici u društvu lidera srpske manjine u Hrvatskoj Milorada Pupovca sa 69%, predsjednika SDP-a Davora Bernardića sa 62% te varažidnskog župana Radimira Čačića i Branimira Glavaša s 58% ispitanika koji o njima imaju negativan dojam.

Crobarometar za srpanj (Foto: Dnevnik Nove TV) Crobarometar za srpanj (Dnevnik.hr) - 5

NAPOMENA: Istraživanje je provela agencija Ipsos od 1. do 20. srpnja ove godine, na slučajnom uzorku od 984 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/ -3,3%, a za rejtinge stranaka +/ -3,6%.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene