Barbara Štrbac 1. na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša - 2
Barbara Štrbac 1. na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša sudjeluje 130 novinara iz 25 zemalja svijeta. Milan Vuksan, snimatelj Nove TV, osvojio je šesto mjesto u kategoriji seniora.


Reporterka Nove TV Barbara Štrbac osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša koje se održava u ruskom skijaškom centru Rosa Khutor. Štrbac je bila najbrža u kategoriji juniorki. Srebro u istoj kategoriji osvojila je Marzia De Giuli, novinarka iz Italije, dok je treća bila španjolska novinarka Cris Gibert.

Novinarka portala Telegram Ana Raić-Knežević podijelila je peto mjesto u kategoriji seniorki, snimatelj Nove TV Milan Vuksan osvojio je šesto mjesto u kategoriji seniora, dok je Darin Janković, komentator Sportklub televizije, u istoj kategoriji zauzeo 15. mjesto.

Barbara Štrbac 1. na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša - 2
Barbara Štrbac 1. na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša sudjeluje 130 novinara iz 25 zemalja svijeta. Ovo natjecanje od 1958. organizira Ski klub međunarodnih novinara. Ove godine domaćin novinarima skijašima je Rosa Khutor, skijaški centar u kojem su 2014. održane Zimske olimpijske igre.

Osim u veleslalomu, natjecanja se održavaju i u nordijskom skijanju, zbog čega hrvatski predstavnici do kraja prvenstva imaju priliku za još nekoliko medalja.

U Rosi Khutor na svakom se koraku još uvijek osjeća olimpijski duh, kao i u obližnjem Sočiju, gdje je održan dio natjecanja zimske olimpijade. Organizatori kažu da upravo taj duh ovaj skijaški centar čini posebnim.