Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok do proljeća

Zagreb: Uskoro se zabranjuju reklamni panoi na zgradama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Trgu bana Jelačića, Trgu Petra Preradovića i Cvjetnom trgu, uskoro će biti zabranjeno postavljanje reklama i reklamnih panoa na zgrade, a već postavljeni trebaju se ukloniti najkasnije do proljeća slijedeće godine.

To je predložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a o prijedlogu izmjena i dopuna odluke o komunalnom redu raspravljat će gradski zastupnici na sjednici Gradske skupštine, 29. kolovoza.

Prihvate li taj prijedlog, bit će zabranjeno postavljanje reklama i reklamnih panoa na krovne površine, pročelja zgrada i fasadne skele na Trgu bana Josipa Jelačića i Trgu Petra Preradovića, osim reklamnih natpisa, natpisa i tvrtki u zoni prizemlja, sukladno Pravilniku o postavljanju zaštitnih naprava, tvrtke, natpisa, jarbola, reklama i reklamnih panoa.

'Vlasnici već postavljenih reklama i reklamnih panoa na krovnim površinama, pročeljima zgrada i fasadnim skelama na Trgu bana Josipa Jelačića i Trgu Petra Preradovića, dužni su ih ukloniti do 1. ožujka 2014.', stoji u prijedlogu.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Slika nije dostupna SJEDNICA SKUPŠTINE Smanjenje broja gradskih ureda odgođeno, a HDZ poručio: ''Bandićevim uštedama nekada se smijalo''

>> Zagreb jedan od tri europska grada u kojem se sačuvao prvi filmski studio

U obrazloženju odluke Bandić navodi kako su se u užem središtu grada godinama postavljale reklame i reklamni panoi svih tipova i veličina, i to na krovne površine, balkone, pročelja zgrada, fasadne skele, zbog čega je narušen izgled stare gradske jezgre, posebno Jelačićevog i Cvjetnog trga.

Iako su se reklame tada postavljale po važećim propisima, gradonačelnik sada predlaže zabranu takve vrste reklamiranja na tim trgovima.

Na taj će se način, ističe u prijedlogu, stara gradska jezgra rasteretiti neprimjerenog komercijalnog oglašavanja i vratiti svoj identitet, a istovremeno bi tvrtke i druge pravne osobe sa sjedištem na navedenim trgovima neometano nastavile s radom prema odredbama Pravilnika.

Odluka stupa na snagu osam dana od objave u Službenom glasniku Grada Zagreba. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene