Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naguravanje u klubu

Ne prestaju reakcije na snimku HDZ-ova župana: "Primitivna i nasilnička priroda... Argument premijera? Najsramotnija izjava"

Radimir Čačić, Natalija Martinčević
Radimir Čačić, Natalija Martinčević Foto: Raformisti
Na incident u kojem je sudjelovao varaždinski župan Anđelko Stričak reagirali su i Reformisti, ali i Socijaldemokrati Varaždinske županije. Oni su se obrušili na predsjednicu županijske organizacije SDP-a.

"HDZ-ovi dužnosnici pijani mogu napadati, naguravati i hvatati za vrat građane bez posljedica, HDZ-ovi dužnosnici mogu vrijeđati i omalovažavati službene osobe, HDZ-ovi dužnosnici mogu odbiti dati uvid u osobnu iskaznicu i odbiti alkotestiranje, HDZ-ovi dužnosnici mogu direktno lagati i rugati se građanima bez posljedica", poručili su predsjednik Reformista Radimir Čačić i predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Natalija Martinčević

Osvrnuli su se na slučaj HDZ-ova župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, koji je sudjelovao u incidentu u kojem je dobio čašom u glavu. Stričak tvrdi da je nevin, no krajem prošlog tjedna pojavila se snimka u kojoj se vidi da se s mladićima u klubu naguravao prije nego što je dobio po glavi. 

Radimir Čačić, Natalija Martinčević Radimir Čačić, Natalija Martinčević Foto: Raformisti

Reformisti traže očitovanje ministra Davora Božinovića i unutarnju reviziju postupanja PU-a Varaždin u slučaju jer Stričak nije prijavljen za narušavanje javnog reda i mira te nije priveden. Podsjećaju i kako je odbio alkotestiranje te, kako tvrde, nije prijavljeno naguravanje još jedne osobe.

Naglašavaju i kako je Stričak odbio dati osobnu iskaznicu. 

"Od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića saborska zastupnica Martinčević još je 4. listopada tražila da se javnosti omogući uvid u video snimke jer ne postoji niti jedan razlog zbog čega se to ne bi omogućilo, a interes javnosti za postupanja dužnosnika koji se plaćaju iz proračuna je opravdan. Na pitanje odnosno zahtjev nije dobiven odgovor", prozivaju Reformisti Ministarstvo.

Stričak je, kaže, lagao u obraćanju javnosti.

"Laž br. 1.
Mi smo sve vrijeme bili vani za svojim stolom, nikom nismo prilazili.

Snimka jasno pokazuje da se Stričak digao i uhvatio mladića za vrat, krenuo prema drugom mladiću pa tek onda dobio čašom u glavu od trećeg. Dakle, nije istina da je bio za svojim stolom i da nikome nije prilazio.

Laž br.2.
Pitanje novinara: Da li je bilo fizičkog kontakta sa jednom drugom osobom koju ste odgurnuli?

Stričak: Ne

Guranje osoba rukama i hvatanje za vrat jesu fizički kontakt.

Laž br. 3

Nisam ih omalovažavao i vrijeđao.

Prekršajna prijava podignuta prema čl. 17 Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dakle, policija ga je prekršajno prijavila za omalovažavanje i vrijeđanje", navode Reformisti.

Kažu kako je neviđeno i da zaprepaštava količina laži, manipulacija, zataškavanja.

"Nakon što je cijela Hrvatska vidjela snimku u kojoj se jasno vidi da se Stričak digao sa stolice, uhvatio za vrat mladića, odgurnuo ga pa krenuo prema drugom a tek onda dobio čašom u glavu od trećeg mladića mi slušamo direktne laži da je Stričak nevina žrtva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković dobio čašu u glavu VIDEO Pojavila se snimka tučnjave HDZ-ova župana. On tvrdi da nije kriv, oglasio se i premijer

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ovo nije prvi napad U kafiću napali HDZ-ovog župana, dobio je čašom u glavu: Svi su bili pijani, krvi je bilo na sve strane?

Argument premijera 'pa nije on tamo baš započeo neku kafansku tučnjavu' je jedna od najsramotnijih izjava koja daje poruku da pijani dužnosnici u noćnim izlascima mogu napadati i vrijeđati građane, a nakon toga omalovažavati i vrijeđati policijske službenike", kažu.

Kažu kako je riječ o ruganju građanima te da se šalje poruka da su HDZ-ovi dužnosnici zaštićena kasta u Hrvatskoj kojoj je dozvoljeno sve, od vrijeđanja pa do direktnog nasilja. Navode i kako Stričak ima povijest nasilničkog ponašanja te pozivaju premijera da ga prestane štititi.

"Nažalost, sada je svima vidljiv psiho profil notorno nesposobne osobe čija se primitivna i nasilnička priroda uz pomoć alkohola jasno pokazuje na njegovu sramotu, sramotu njegove stranke koja se s njim poistovjećuje i nažalost sramotu svih građana Varaždinske županije", zaključuju Reformisti.

"SDP počinje tolerirati nasilje"

Reakcije ne prestaju stizati pa su se tako oglasili i Socijaldemokrati Varaždisnke županije. Oni pak zamjeraju i SDP-ovoj predsjednicu županijske organizacije SDP-a na njenjim izjavama. 

"Blažena nesposobnost. Nevjerojatan je nedostatak razumijevanja visoke dužnosnice SDP-a, saborske zastupnice Barbare Antolić Vupora, za (ne)djela koja je počinio HDZ-ov župan Stričak. Nevjerojatna je lakoća s kojom ona njemu poručuje da prestane obrazlagati što je i zašto napravio, da prestane govoriti o događajima za koje svi znaju što se dogodilo i neka nastavi raditi. NASTAVI RADITI??? Još mu, uz to, daje uputstva što i kako bi trebao raditi", kažu u priopćenju. 

Kažu da je od njega trebala tražiti ispriku, a ne da nastavi raditi. 

"Što da nastavi dalje? Putem koji je započeo, bahatim pristupom u kojem pita 'znate li tko sam ja', da nastavi naguravati ljude oko sebe, da nastavi remetiti javni red i mir u ranim jutarnjim satima, vidno alkoholiziran i potom institucijama ove države odbija alkotest! Koji to 'obični' građanin smije odbiti alkotest?", pitaju se i pozivaju SDP za licemjerje.  

"SDP se očito drastično mijenja i počinje tolerirati nasilje, nema moralne dvojbe uzimati iz proračuna što mu ne pripada, postaje magnet za afere i nakon svega oprašta HDZ-u!

Postavlja se opravdano pitanje zašto SDP odjednom prelazi preko nemilih događaja, kada je i zašto postao imun na evidentno nasilno ponašanje i zbog kojih razloga to tolerira?", zaključuju.

Barbara Antolić Vupora pozvala je Stričaka da se primi posla umjesto da energiju i vrijeme gubi objašnjavajući što se dogodilo prije tri tjedna. 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene