Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ovo nije prvi napad

U kafiću napali HDZ-ovog župana, dobio je čašom u glavu: Svi su bili pijani, krvi je bilo na sve strane?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinski župan Anđelko Stričak lakše je ozlijeđen nakon što ga je u noći s petka na subotu netko fizički napao.

Varaždinski župan Anđelko Stričak fizički je napadnut i lakše je ozlijeđen u incidentu koji se u noći s petka na subotu dogodio u ugostiteljskom objektu u Varaždinu, priopćili su iz Županije, a policija je potvrdila da je došlo do incidenta.

Iz Županije su priopćili da je županu Stričaku u ugostiteljskom objektu prišla zasad nepoznata osoba te ga fizički napala, pri čemu je župan lakše ozlijeđen.

"Zatražio je liječničku pomoć te se osjeća dobro", dodaje se u priopćenju. Na mjesto događaja noćas su izašli i službenici Policijske uprave varaždinske.

"Zaprimili smo dojavu da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu u središtu grada. U događaju su sudjelovale dvojica muškaraca od 49 i 24 godine”, rekao je policijski službenik za odnose s javnošću PU varaždinske Matko Murić.

Dodao je da je jedna osoba ozlijeđena te da je u tijeku kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti.

Jutarnji list piše kako je župan u kafiću dobio čašom u glavu. Otišao je u bolnicu, gdje su mu sanirali ozljedu. Pušten je na kućnu njegu. 

"Dobro sam", rekao je Jutarnjem.

Policija je ispitala oba sudionika, no još nitko nije uhićen jer traje kriminalističko istraživanje. "Utvrđuje se status u kojemu su sudjelovali u događaju", rekli su Indexu iz varaždinske policije.

Svjedoci: Svi su bili pijani

Svjedoci incidenta kažu kako su svi sudionici bili pijani i da je bilo krvi na sve strane kad je župan dobio čašom u glavu.

"Svi su tamo bili pijani, pa i on", govore svjedoci koji su htjeli ostati anonimni i koji kažu da je Stričak vrijeđao okupljene, prenosi Index.

Župan je poslije otvorenja 53. Varaždinskih baroknih večeri u privatnom aranžmanu otišao u kafić u Varaždinu. Društvo se zabavljalo do tri sata ujutro kad su odlučili otići. Dok su prolazili prema izlazu, mladić je Stričaka iznenadio udarcem čaše u glavu.

Pročitajte i ovo Ilegalno izgrađen apartman koji iznajmljuje Stjepan Turković - 1 DONOSI PROVJERENO Bivši HDZ-ovac koji je bio uhvaćen u krađi željeza iznajmljuje - ilegalno izgrađene apartmane: "Neću koristiti krivu riječ, ali za mene je ovo kriminal"

Ovo nije prvi put da je Anđelko Stričak žrtva napada. Prije nekoliko su ga godina na dravskom nasipu,dok je trčao, napala trojica mladića i slomila mu arkadu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene