Predsjednica u društvu albanskog kolege. Komunizma se danas nije prisjećala. A to što ga se često prisjeća, može se čuti iz njezina stožera, nije dio službene kampanje.

Galerija


Ona još uvijek, poručuju, obavlja predsjedničke dužnosti. Ako se pita suradnike iz ureda, i oni tvrde, da to nema veze ni sa kakvom strategijom. A ako se pita profesora sa Fakulteta političkih znanosti Tihomira Cipeka on kaže da - onaj tko ne zna što bi u budućnosti, taj priča o prošlosti.

Vezani članci Miro Kovač i Vladimir Šeks Kovač: "Moramo podvući crtu i izvući pouke", Šeks: "Treba pitati Škorine birače žele li da komunisti dođu na vlast" Miroslav Škoro, Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović Jedna pobjeda, tri slavlja: Pogledajte atmosferu u stožerima kandidata nakon rezultata prvog kruga izbora

"Meni to izgleda kao rezultat njezinog straha. Očito da predsjednica ima veliku tremu od toga da će izgubiti izbore. Usprkos tome što joj ankete daju postojanu prednost", uvjeren je Cipek. 

Ovako ispada, tvrdi profesor, da Predsjednica govori i protiv izvorišnih osnova Ustava.

"Nema onu ideju da je funkcija predsjednice RH da integrira naciju, a ne da ju do kraja posvađa. E sad ona to radi zato da bi se oduprijela desnom krilu političke scene predvođena gospodinom Škorom i ljudi koji su oko njega okupljeni", tvrdi Cipek.

Ako postane predsjednik, tvrdi Miroslav Škoro, jedino iz komunizma što će ga zanimati je to, da se riješe komunistički zločini.

"Ideologija je nešto što u stvari dijeli narod. I mislim da uz podijele koje mi imamo u našem narodu dodatne nam ne trebaju. Prošlošću se trebaju baviti povjesničari. I kao što je rekao jedan pametan čovjek - mi u sadašnjosti jako kvarimo svoju prošlost", kaže Škoro.

A kako je Predsjednica pričala i o prošlosti NK Rijeke, te je prozvala rezevnim klubom za Zvezdu i Partizan pitali smo navijače repke hoće li na Rujevici biti rado viđen gost.

"Ona po meni samo nije shvaćena. Ali ona je u pravu, puno toga je rekla istinu.To je bilo. To je prošlost. Imamo sada nešto drugo. I budimo sretni da imamo ovo", kaže Franjo.

"Samo da mi dobijemo Slovake, drugo nije bitno", poručuje Borislav.

Ana je uvjerena da će Predsjednica na Rujevici biti rado viđena gošća, bez obzira na izjave.

"Ako nije mislila to ona će se pojavit. Demantirat će sve. Možda se malo zaletila ali mislim da će biti rado viđen gost", kaže Ana.

"U Rijeci ne dobiva baš puno glasova. Tako daa...Ona je navijačica Hrvatske reprezentacije u svim športovima. Apsolutno je to u redu. U odnosu na prethodnike", kaže Zvone.

Kako sada stvari stoje, Predsjednica na utakmicu Hrvatska-Slovačka planira doći.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr