Obavijesti Video Pretražite Navigacija
registrirao i tvrtku za distribuciju

FOTO Ogroman ulov! Policija pronašla stotine kilograma industrijske konoplje

Razotkrivena distribucija i proizvodnja droge na riječkom i karlovačkom području - 1
Razotkrivena distribucija i proizvodnja droge na riječkom i karlovačkom području - 1 Foto: PU primorsko-goranska
Muškarac (38) kazneno je prijavljen zbog sumnje da je napravio tri kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Služba kriminaliteta droga PU primorske goranske u suradnji s PU karlovačkom i PP Vrbovsko provela je istragu nad 38-godišnjakom za kojeg se sumnjiči da je prodavao i nabavljao drogu.

On je s namjerom da sakrije kriminalne djelatnosti dilanja droge registrirao tvrtku za distribuciju proizvoda i poštom diljem Hrvatske slao konoplju.

Sve je počelo još u srpnju kada je Služba mobilne jedinice Carinske uprave Rijeka u jednom poštanskom paketu u gradu pronašla industrijsku konoplju.

Pročitajte i ovo Screenshot Užas rata VIDEO Novinar pao na koljena zbog prizora iz bolnice u Gazi: "Vidio sam stvari koje nikada neću moći zaboraviti"

U utorak je na autocesti A6 kod Vrbovskog zaustavljeno teretno vozilo koje je vozio 24-godišnjak, a u njemu je pronađeno oko 600 kilograma konoplje u vlasništvu 38-godišnjaka.

Istragom je otkriveno da je na plantaži u Karlovačkoj županiji organizirao berbu oko tisuću kilograma cvjetnih vrhova droge konoplje i organizirao prijevoz do proizvodnog pogona na širem riječkom području kako bi je mogao dalje prerađivati i neovlašteno prodavati.

Pročitajte i ovo Groblje Mirogoj Uoči Svih svetih Tužni prizori slamaju srce: "Odvratno je da te jadne stare žene nađu takvo nešto na grobovima svoje djece"

"U sklopu istraživanja, a temeljem odluke nadležnog suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena je pretraga vozila i proizvodnog prostora kojim se 38-godišnjak sa suradnicima koristi na širem riječkom području gdje je pronađeno ukupno oko 1052,72 kilograma droge konoplje, 41,75 kilograma smole produkta konoplje, 160 komada kartonskih kutija sa sadržajem više tisuća izrađenih proizvoda produkta kanabisa u obliku ručno motanih cigareta, zatim električnih cigareta, staklenki sa sadržajem cvjetnih vrhova, vrećica s cvjetnim vrhovima zapakiranih u ambalažu namijenjenu stavljanju na prodaju, ali i osam digitalnih vaga za precizno mjerenje, četiri uređaja za vakuumiranje, dvije električne drobilice, pneumatska preša, električna miješalica i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela", izvijestila je policija.

38-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene