Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika međunarodna akcija

Dileri pali u Splitu, stručnjak za Dnevnik Nove TV: "Traži se u prvom redu droga, novac, oružje, isprave..."

Aktualno Galerija Pronađena droga u Splitu Pronađena droga u Splitu Foto: DNEVNIK.hr Tonči Prodan i Sofija Preljvukić Tonči Prodan i Sofija Preljvukić Foto: DNEVNIK.hr Tonči Prodan, stručnjak za sigurnost Tonči Prodan, stručnjak za sigurnost Foto: DNEVNIK.hr +0 Sofija Preljvukić, reporterka Nove TV Galerija 1/4 >>
Tona kokaina i marihuane te još sto kilograma hašiša rezultat su velike akcije u kojoj je ulovljeno 19 dilera droge na području Splita i okolice. Riječ je o velikoj međunarodnoj akciji u kojoj se droga krijumčarila iz Južne Amerike prema Europi. Danas su se cijeli dan pretraživali stanovi i obavljala uhićenja. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić razgovarala je s odvjetnicima više uhićenih. Oni će biti odvedeni kod pritvorskog nadzornika, a kod Uskoka će možda tek u četvrtak. Neki su i nedostupni policiji, javila je.

Preljvukić dodaje kako je ovo velika međunarodna akcija u kojoj splitska policija surađuje sa stranim istražiteljima. Pretraga stana u Duilovu u srijedu trajala je satima, a policija je izuzela dokaze.

Kako se zna u javnosti, dio ovih obuhvaćenih istragom su u zatvoru od ranije zbog drugih djela, a ima ih još iz krim miljea, dobro poznatih policiji.

O ovoj temi reporterka je razgovarala i sa stručnjakom za sigurnost Tončijem Prodanom. Pitala ga je što policija pri pretresu stanova najviše traži i kako izgledaju ti pretresi.

Pročitajte i ovo Gaza iz minute u minutu FOTO/VIDEO Objavljene fotografije teškog razaranja. Krvavo nasilje se nastavlja: "Cijelo područje je spaljeno, svi su morali otići"

"Traži se u prvom redu droga, novac, oružje, isprave, sve što bi moglo biti povezano s kriminalnim djelom", rekao je stručnjak i dodao kako se pretrage mogu provoditi samo po nalogu suda i u prisustvu svjedoka, to jest vlasnika stana ili njegovog zastupnika.

Prodan kaže i kako je ova takozvana Balkanska ruta zanimljiva jer Hrvatska, kao članica Schengena ima otvorene granice prema drugim europskim zemljama.

Na pitanje kako je droga stigla iz Južne Amerike u Hrvatsku Prodan kaže kako policija tu informaciju drži u tajnosti kako ne bi ugrozila dosadašnju istragu.

Pročitajte i ovo Marija Vučković Eutanizirat će se zdrave svinje Ministrica o mjerama za suzbijanje afričke svinjske kuge: "Primijetili smo neka postupanja koja u blažem slučaju govore o grubom nehaju"

Kako kotiramo na trgovačkim rutama droge trenutno, koliko bi ova droga vrijeduila i mogu li se očekivati sukobi među klanovima koji često budu rezultat zapljena droge, zanimalo je reporterku.

"Sukobi su uvijek mogući, ne samo među konkurentskim skupinama, nego i unutar skupina", kazao je stručnjak.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene