Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči Svih svetih

Tužni prizori slamaju srce: "Odvratno je da te jadne stare žene nađu takvo nešto na grobovima svoje djece"

Groblje Mirogoj
Groblje Mirogoj Foto: Čitatelj
Prije otprilike 15 dana 82-godišnjakinja je uredila grob svoga sina, a ovih ga je dana zatekla u užasnom stanju, zatrpanog suhim granjem i otpadom koji su tamo ostavili oni koji bi groblje trebali - održavati.

Počele su pripreme za blagdan Svih svetih, pa mnogi građani sve češće posjećuju posljednja počivališta svojih najmilijih. No one koji su se ovih dana zaputili na Gradsko groblje na Mirogoju dočekao je tužan prizor kojemu se nisu nadali. Šokirana je ostala i naša čitateljica. Zbog stanja u kojem je njezina baka zatekla grob svojega sina, čitateljičina oca, javila nam se tužna i razočarana.

Pročitajte i ovo Provjereno: Skandal u Uredu za socijalnu skrb - 5 Donosi Provjereno SKANDALOZNO Suradnica Ureda za socijalnu skrb pomagala ocu s nizom prijava da dobije djecu: Poslušajte šokantnu snimku

"Svaki put kada se kosi živica oko grobova, ne počisti se gotovo ništa. Sve je ostavljeno starim bakicama da kupe i same nose u smeće, koje je nekad blizu, ali nekad i nije. Bilo da istrune od kiše ili se osuši na suncu, puno je posla i odvratno je, a da ne kažem sramotno da te jadne stare, većinom žene, nađu takvo nešto na grobovima svojih dragih, nažalost i na grobovima svoje djece, kako je u slučaju moje bake", ispričala je čitateljica i dodala kako se živica prije šišala tri puta godišnje, a sada se nije uređivala više od godinu dana iako je cijena održavanja porasla.

"Granje nije samo nabacano po svim grobovima, već i po samom puteljku, tako da je i pristup grobovima bio znatno otežan, a zamislite još bake sa štapom", dodala je.

Groblje Mirogoj Grob na Mirogoju (Foto: Čitatelj)

82-godišnja baka naše čitateljica fotografirala je prizore koji slamaju srce, a koje je zatekla kada je posjetila grob svoga sina, nakon što ga je 15 dana ranije detaljno oprala i uredila.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks - 2 Izvidi su u tijeku Šeks kazneno prijavio Glavaša za prijetnje smrću, slučajem se bavi DORH

"Žena ima 82 godine i logično da ne može ići često do Mirogoja, pa možete zamisliti da vas dočeka takvo nešto. Na godišnjicu smrti moga oca grob je kompletno uređen i očišćen, dapače izriban, a sada ovo. Pretpostavljam da znate da su cijene grobarine, tj. održavanja narasle za 300 posto. Što je u cijeni, pitam se, kad čišćenje nije?" priča čitateljica.

Na Mirogoju znaju za problem

I oni koji vode groblje Mirogoj svjesni su situacije. Ovo nije prva pritužba po pitanju uređenja groblja. Ovih dana, potvrdili su nam, zaprimaju ih jako puno. Tvrde kako su i oni nezadovoljni stanjem te su uveli i radne subote kako bi groblje izgledalo kako priliči blagdanu pred nama.

Pročitajte i ovo Izraelski napadi na Gazu - 7 Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Gaza na rubu kolapsa, oglasio se i Putin, a UN upozorava: "Brzina razvoja humanitarne krize stvara jezu u kostima''

"Imamo jako puno pritužbi posljednjih dana vezano za to. Živicu šišamo mi, a nešto nam rade vanjski suradnici. Izgleda ružno i upravo smo zato uveli radne subote kako bi se čim prije to dovelo u red. Pokušavamo to sanirati u što skorije vrijeme, ali jednostavno nemamo dovoljno ljudi. Sve kapacitete usmjeravamo na uređenje groblja", rekla nam je Nika Zajec iz ureda direktora groblja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene