Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak 13 kazni

Ribar koji je dobio najviše slovenskih kazni: "Ne može se tako više raditi, to je stres"

Petra Fabian Kapov i Diego Makovac (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Petra Fabian Kapov i Diego Makovac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Petra Fabian Kapov i Diego Makovac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Petra Fabian Kapov i Diego Makovac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Diego Makovac (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/2 >>
U Savudriji se čitavo vrijeme od donošenja arbitražne odluke može osjetiti napetost. Vlada i ministar Tomislav Tolušić uspjeli su smiriti naše ribare kada su s njima održali sastanak i obećali da te kazne neće morati plaćati.

Kazne su stigle na adrese ribara. Oni nisu uplašeni i misle kako će ih podržati cijela država. Međutim nitko do sada nije objasnio na koji način će se te kazne rješavati, tko će ih platiti i hoće li ih uopće platiti. O tome kako je trenutno stanje bolje će nam objasnio ribar Diego Makovac koji je primio najviše kazni.

Pročitajte i ovo Savudrijska vala (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stižu kazne iz Slovenije "Žrtva smo političkih igara dviju država": Savudrijskim ribarima incidenti i susreti s policijom postali rutina Ribar Danilo Latin i Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr) Zahtjev za identifikacijom posade Novi problemi za hrvatske ribare u Savudriji: "Slovenci traže nove načine da nas kazne, nadam se da situacija neće eskalirati''

''Šest je kazni primila moja supruga, sedam ja. Kazne su došle na slovenskom jeziku. Kazna je od 500 eura, a ako platim odmah 250 za ilegalan prelazak granice uz obrazloženje na hrvatskom. Navedene su koordinate i sati gdje i kad smo bili'', ispričao je Makovac.

Kazne je predao, kaže, načelniku pomorske policije koje je to proslijedio u Zagreb.

Dodaje da je stanje za ribare na moru postalo neizdrživo. ''Ne može se tako više raditi. To je stres'', kaže Makovac.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene