U Savudriji se čitavo vrijeme od donošenja arbitražne odluke može osjetiti napetost. Vlada i ministar Tomislav Tolušić uspjeli su smiriti naše ribare kada su s njima održali sastanak i obećali da te kazne neće morati plaćati.

Galerija Diego Makovac (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +0 Petra Fabian Kapov i Diego Makovac (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Kazne su stigle na adrese ribara. Oni nisu uplašeni i misle kako će ih podržati cijela država. Međutim nitko do sada nije objasnio na koji način će se te kazne rješavati, tko će ih platiti i hoće li ih uopće platiti. O tome kako je trenutno stanje bolje će nam objasnio ribar Diego Makovac koji je primio najviše kazni.

Vezani članci Savudrija (Foto: Pixell) Slovenski ministar najavio prosvjednu notu zbog incidenta u Savudrijskoj vali Savudrijski ribari čekaju rješenje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Savudrijske ribare i dalje presreće slovenska policija: "Skupio sam više od 60 kazni, troškovi su veći od 35 tisuća eura"

''Šest je kazni primila moja supruga, sedam ja. Kazne su došle na slovenskom jeziku. Kazna je od 500 eura, a ako platim odmah 250 za ilegalan prelazak granice uz obrazloženje na hrvatskom. Navedene su koordinate i sati gdje i kad smo bili'', ispričao je Makovac.

Kazne je predao, kaže, načelniku pomorske policije koje je to proslijedio u Zagreb.

Dodaje da je stanje za ribare na moru postalo neizdrživo. ''Ne može se tako više raditi. To je stres'', kaže Makovac.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju