U Savudriji se čitavo vrijeme od donošenja arbitražne odluke može osjetiti napetost. Vlada i ministar Tomislav Tolušić uspjeli su smiriti naše ribare kada su s njima održali sastanak i obećali da te kazne neće morati plaćati.

Galerija


Kazne su stigle na adrese ribara. Oni nisu uplašeni i misle kako će ih podržati cijela država. Međutim nitko do sada nije objasnio na koji način će se te kazne rješavati, tko će ih platiti i hoće li ih uopće platiti. O tome kako je trenutno stanje bolje će nam objasnio ribar Diego Makovac koji je primio najviše kazni.

Vezani članci Savudrijski ribari čekaju rješenje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Savudrijske ribare i dalje presreće slovenska policija: "Skupio sam više od 60 kazni, troškovi su veći od 35 tisuća eura" Hrvatska pomorska policija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kazne ne prestaju stizati: ''Odvjetnik je rekao da je bolje da ne idemo preko''

''Šest je kazni primila moja supruga, sedam ja. Kazne su došle na slovenskom jeziku. Kazna je od 500 eura, a ako platim odmah 250 za ilegalan prelazak granice uz obrazloženje na hrvatskom. Navedene su koordinate i sati gdje i kad smo bili'', ispričao je Makovac.

Kazne je predao, kaže, načelniku pomorske policije koje je to proslijedio u Zagreb.

Dodaje da je stanje za ribare na moru postalo neizdrživo. ''Ne može se tako više raditi. To je stres'', kaže Makovac.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr