Zagrebačka Klasična gimnazija
Zagrebačka Klasična gimnazija Foto: Davorin Visnjic

Ravnateljica Klasične gimnazije u Zagrebu izjavila je u srijedu da upozorenje nastavnici matematike, koja je povisila zaključnu ocjenu sinu predsjednika Republike, od 23. kolovoza nije izdano zbog te ocjene, nego na temelju nadzora obavljenog u srpnju ove godine.


"Zbog velikog interesa javnosti moram dati pojašnjenje da je pisano Upozorenje na obveze iz radnog odnosa izrečeno 23. kolovoza 2022. proizašlo iz rješenja i prijedloga nadležnog prosvjetnog inspektora na temelju nadzora obavljenog u srpnju ove godine i utvrđenih propusta u radu nastavnice", piše u izjavi ravnateljice Zdravke Martinić-Jerčić dostavljene Hini.

Vezani članci Sanja Musić Milanović Preračunala se: Profesorica matematike digla ocjenu Milanovićevom sinu pa dobila opomenu pred otkaz Klasična gimnazija Ravnateljica Klasične gimnazije nakon rješenja inspekcije: "Cijeli događaj je ispolitiziran. Poduzet ćemo korake"

Portal Telegram je objavio, a niz medija prenijelo da je profesorici matematike, koja je naknadno povisila zaključnu ocjenu sinu predsjednika Republike Zorana Milanovića nakon što je školu u nekoliko navrata kontaktirala prva dama Sanja Musić Milanović, izrečena opomena pred otkaz.

Mjeru profesorici matematike izrekla je ravnateljica Klasične gimnazije, a profesorica je ranije baš nju optužila kako je "ocjene podigla pod njezinim pritiskom", naveo je Telegram.

Taj je portal naveo i kako pisano upozorenje u obliku opomene pred otkaz dolazi nakon nalaza prosvjetne inspekcije, u kojem je ravnateljici predloženo da izda pisano upozorenje nastavnici matematike.

Ravnateljica Zdravka Martinić-Jerčić izjavila je da upozorenje nastavnici matematike nije izdano zbog zaključne ocjene, nego na temelju nadzora obavljenog u srpnju ove godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju