Obavijesti Video Pretražite Navigacija
digla ocjenu Milanovićevom sinu

Ravnateljica Klasične komentirala opomenu nastavnici matematike: "Nije zbog ocjene"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljica Klasične gimnazije u Zagrebu izjavila je u srijedu da upozorenje nastavnici matematike, koja je povisila zaključnu ocjenu sinu predsjednika Republike, od 23. kolovoza nije izdano zbog te ocjene, nego na temelju nadzora obavljenog u srpnju ove godine.

"Zbog velikog interesa javnosti moram dati pojašnjenje da je pisano Upozorenje na obveze iz radnog odnosa izrečeno 23. kolovoza 2022. proizašlo iz rješenja i prijedloga nadležnog prosvjetnog inspektora na temelju nadzora obavljenog u srpnju ove godine i utvrđenih propusta u radu nastavnice", piše u izjavi ravnateljice Zdravke Martinić-Jerčić dostavljene Hini.

Pročitajte i ovo Klasična gimnazija u Križanićevoj ulici u Zagrebu Najavljena žalba Mladiću koji je s mačetom upao u zagrebačku gimnaziju određeno mjesec dana istražnog zatvora Policija ispred zagrebačke gimnazije ide u pritvor Maturant otkrio zašto je upao s mačetom u školu: "Sudarili smo se, izvrijeđali, a onda sam odlučio..."

Portal Telegram je objavio, a niz medija prenijelo da je profesorici matematike, koja je naknadno povisila zaključnu ocjenu sinu predsjednika Republike Zorana Milanovića nakon što je školu u nekoliko navrata kontaktirala prva dama Sanja Musić Milanović, izrečena opomena pred otkaz.

Mjeru profesorici matematike izrekla je ravnateljica Klasične gimnazije, a profesorica je ranije baš nju optužila kako je "ocjene podigla pod njezinim pritiskom", naveo je Telegram.

Taj je portal naveo i kako pisano upozorenje u obliku opomene pred otkaz dolazi nakon nalaza prosvjetne inspekcije, u kojem je ravnateljici predloženo da izda pisano upozorenje nastavnici matematike.

Ravnateljica Zdravka Martinić-Jerčić izjavila je da upozorenje nastavnici matematike nije izdano zbog zaključne ocjene, nego na temelju nadzora obavljenog u srpnju ove godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene