Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Daj pet

Ravnateljica Klasične gimnazije nakon rješenja inspekcije: "Cijeli događaj je ispolitiziran. Poduzet ćemo korake"

U zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji sastao se školski odbor, a tema je bio i inspekcijski nadzor proveden u toj školi zbog afere Daj pet.

Kako doznajemo, na sjednici školskog odbora sudjelovala je i profesorica matematike, koja se željela očitovati o situaciji zbog koje je nadzor proveden. Nakon sastanka školskog odbora kratku izjavu dala je članica Nadežda Čačinović, koja je u Odboru predstavnica grada Zagreba kao osnivača.

Pročitajte i ovo Samit supružnika - 2 u organizaciji prve dame Hrvatske Kraljica Letizia i Sanja Musić Milanović na samitu o debljini: "Kada dijete pati, svi moramo pomoći" Sanja Musić Milanović Za Dnevnik Nove TV Sanja Musić Milanović o problemu s kojim se mnogi bore: "Situacija kod djece je alarmantna"

"Uzeli su na znanje izvještaj inspekcije, proučili su ga, tu nije ništa spektaluarno, sitne stvari koje treba dopuniti. A ostali dio je da se  poprave dio u komunikaciji i mislim da je tu sve u redu", rekla je Čačinović i dodala da su profesorica matematike i ravnateljica komunicirale u redu.

"To je moj osobni stav, a ne odbora. Mi nemamo nikakve nadležnosti ni što se izvještaja i ni drugoga. Stvari idu dalje", pojasnila je. Na pitanje je li rečeno tko je radio pritisak na profesoricu, Čačinović odgovara: "Pa to se zna odakle je došao pritisak."

Ravnateljica: Poduzet ću korake slijedom inspekcijskog rješenja

Nitko iz škole nije ni danas stao pred kamere, a ravnateljica zagrebačke Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić u utorak je u priopćenju izvijestila da je Školski odbor primio na znanje Rješenje Prosvjetne inspekcije te da će ona, slijedom toga Rješenja, poduzeti korake kako bi se osigurao čim kvalitetniji nastavni proces.

Klasična gimnazija izvijestila je u priopćenju, a "u svjetlu recentnih događanja i brojnih medijskih napisa" o školi, da je danas održana sjednica Školskog odbora koji je "primio na znanje Rješenje prosvjetne inspekcije te razmotrio aktualnu situaciju u školi".

U priopćenju se ističe da je "ravnateljica na sjednici istaknula kako je cijeli događaj izuzetno ispolitiziran, donio veliku medijsku pozornost te nanio štetu u prvom redu školi i učenicima", te da ni "medijske interpretacije inspekcijskih zaključaka ne doprinose smirivanju situacije".

Slijedom inspekcijskog rješenja ravnateljica će, kako se navodi, "poduzeti korake kako bi se osigurao čim kvalitetniji nastavni proces te učinkovita komunikacija između svih sudionika života u školi".

Postupak Prosvjetne inspekcije pokrenut je u Klasičnoj gimnaziji po službenoj dužnosti nakon pisanja "Jutarnjeg lista" da je supruga predsjednika Republike Sanja Musić Milanović gotovo tjedan dana nakon završetka nastave uputila mail u kojemu upozorava na nepravilnosti na nastavi matematike, a nakon kojega su njezinu sinu i još nekim učenicima povišene već zaključene ocjene.

Prosvjetna inspekcija u nalazu je utvrdila nepravilnosti u radu škole i izrekla mjere te je slučaj prijavljen policiji, s obzirom na to da je profesorica matematike izjavila da je ocjene promijenila jer se "to od nje tražilo".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene