Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za Dnevnik Nove TV

Ravnateljica klasične gimnazije odgovara profesorici: "Ne mogu dopustiti..."

O aferi "daj pet" progovorila je profesorica matematike koja je izmijenila ocjene u razredu predsjednikova sina. Profesorica, koja je željela ostati anonimna, Telegramu je ispričala da je ocjene podignula nakon što je to od nje tražila ravnateljica Klasične gimnazije. U razgovoru koji je vodila s ravnateljicom, nakon što je u školu stigao mail s pritužbama Sanje Musić Milanović, profesorica tvrdi kako joj je ravnateljica poručila da se radi o predsjednikovoj supruzi, čiji je utjecaj neupitan. Nakon toga zatražila je od profesorice da promijeni ocjene.

Ravnateljica Gimnazije na upit Dnevnika Nove TV kaže da izjava profesorice nije istinita. Problematično je zašto ove tvrdnje iznosi putem medija i u ovom trenutku, a nije ih iznijela ranije - primjerice prosvjetnom inspektoru koji je bio u nadzoru, kaže ravnateljica.

"Izjava mlade kolegice koja me je u intervjuu izravno optužila da sam naložila mijenjanje ocjena nekolicini učenika nije istinita. Problematično je zašto ove tvrdnje iznosi preko medija i u ovom trenutku, a nije ih iznijela ranije, primjerice prosvjetnom inspektoru koji je bio u nadzoru.

Osim što slijedom rješenja prosvjetne inspekcije kolegici moram izreći upozorenje za utvrđene propuste, nakon ove njene izjave moram razmotriti moguće korake nužne za zaštitu ugleda Gimnazije i svog osobnog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera 'petice' Pupovac o Milanoviću: ''Opasno je i štetno da predsjednik komentira rad nastavnika''

Žao mi je da je do ovoga došlo, ali ne mogu dopustiti da bilo tko brani sebe neosnovano blateći mene i ustanovu u kojoj radim", odgovorila je ravnateljica Zdravka Martinić-Jerčić.

Čime će se policija sada baviti doznao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Policija se neće baviti time je li dijete znalo za ocjenu vrlo dobar ili odličan, već je li bilo pritiska ili ne", kazao je Mikić te pojasnio kako je policija spis dobila u petak, a doznaje da će se slučajem nastaviti baviti krim policija.

Objasnio je i apsurd zašto je policija uopće obavještena. Naime, prema trenutačnim zakonima prosvjetna inspekcija ne može pitati tko je vršio pritisak na profesoricu, ali policija može postaviti to pitanje i obaviti daljnje izvide.

"Spis će biti dostavljen policijskom istražitelju. On će se susresti s nadležnim državnim odvjetnikom i oni će tada detaljno izučiti nalaz prosvjetne inspekcije i zaključiti ima li elemenata kaznenog djela", javio je Mikić. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna afera petice "Tražili su me da promijenim ocjene": Ministarstvo objavilo nalaz inspekcije, uključuje se i policija

Ako se odluči da ima elemenata tada istražitelji dobivaju nalog od državnog odvjetnika da obavljaju izvide razgovore i okolnosti tko je i na koji način vršio pritisak, ali je pitanje u kojem smjeru će ih istraga odvesti, izvijestio je Mikić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene